Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Húsvétkor is fitten

A távoktatás és az otthoni munkavégzés időszakában sokan szembesülhetünk azzal, hogy a napi munka vagy tanulás végeztével több, vagy más ritmusú szabadidőnk van, mint amit megszoktunk. Ahhoz, hogy mire érdemes felhasználni az így felszabadult időt, szeretnénk az Egyetemi Polgárok részére ötleteket adni cikksorozatunkkal.
Nem csak könnyen elvégezhető mozgásformákat fogunk bemutatni hétről hétre, de tippeket adunk az egészséges étkezéshez és a gyerekekkel könnyen végezhető, játékos feladatokhoz is.

Cikksorozatunk első részében a fokozatosságra hívtuk fel a figyelmet, míg a folytatásban az RTK Testnevelési és Küzdősportok Tanszékének munkatársai által készített videókat mutattuk be.

A  Testnevelési Tanszék munkatársai a héten új videóval jelentkeztek, melyeket elsősorban azoknak ajánljuk, akik kedvelik a küzdősportokat. A bemelegítést követően ütő és rúgó technikákat gyakorolhatunk, melyek átmozgatják a teljes testünket, a videó végén pedig egy nyújtó mozdulatsort is végig csinálhatunk.

                                               

Az otthonlét alatt sok újdonsággal találkozhatunk, melyek közül kiemelkedik a szülők helyzete, fontos kérdés, hogy a gyerekeket hogyan tudjuk lekötni otthon is. Ehhez kollégánk videójával szeretnénk ötleteket adni. Az otthon található játékokat és egy kis területet felhasználva, kreatív ötletekkel nagyon érdekes, izgalmas és egyben szórakoztató játékokat találhatunk ki a gyerekeknek.

Ne feledkezzünk meg az ünnepek alatt sem az egészséges táplálkozásról, ezért néhány tipp elérhető a szövegre kattintva. Ha ezekre az apróságokra figyelmet fordítunk, nem csak jókat ehetünk, de mindezt egészségesen tehetjük meg.

Kérjük a kedves Egyetemi Polgárokat, ha van olyan sporttal vagy egészséggel foglalkozó téma, amiről szívesen olvasnának, írják meg a sportiroda@uni-nke.hu e-mail címre, és örömmel beleássuk magunkat a témába.

Addig is jó mozgást, főzést és békés húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Borítókép: unsplash.com

Fotók: unsplash.com


Címkék: nke mozgás