Tollaslabda szakosztály

Edzések helye:

Hétfő, szerda, csütörtök: Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus, Takács Károly Játékcsarnok  1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.;

Szombat: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar

1118 Budapest, Mányoki út 9.

ORFK ROKK 1097 Budapest Vágóhíd u.11-13

Edzések időpontja:

hétfő: 17:00-18:30;

szerda: 17:30-19:00;

csütörtök: 20:00-22:00;

szombat: 09:30-11:00.

Szakosztályvezető:

Szent-Andrássy Márk   

Tagsági díj:

3.500 Ft/hó

Taglétszám:

46 fő

Jelentkezés:

mark.szentandrassy@gmail.com

Szabadiős szakágvezető: Dr. Kiss Péter  kiss.peter@tollaslabda.hu

+36-20/943-5024

Belépő:

Egyetemi polgár: 1.000.-Ft/alkalom

NKE SE tag: 500.-Ft/alkalom

Edzések:

ÁKK tornacsarnok: szombat: 9:00-11:00

ORFK ROKK tornacsarnok: szombat: 12:00-15:00, vasárnap: 11:00-14:00

Facebook: NKE Sportegyesület

Galéria: https://sportosegyetem.uni-nke.hu/nke-sportegyesulet/fotogaleria

 

Tollaslabda szakosztály 2015. augusztus 3-án alakult meg azzal a céllal, hogy rendszeres sportolási lehetőséget biztosítson az Egyetem hallgatóinak, dolgozóinak és az ellátási körbe tartozóknak, valamint versenyzési lehetőséget azoknak a tagoknak, akik a sportágat magas szinten elsajátítják.

A szakosztály emellett tollaslabda tornákat is szervez, amelyeken a sportágat versenyszerűen űző, illetve szabadidős keretek között folytató játékosokat is megmozgatja.

 

2018. Eredmények:

Grand Prix döntő

Férfi páros:
Kereszti Zoltán – Mester József 3. hely
Varga Máté – Lakatos Levente 4. hely
Szent-Andrássy Márk – Piliszky András 5. hely

Női páros:
Kispál Kata – Papp Violetta 4. hely

Férfi egyes:
Kereszti Zoltán 4. hely

Női egyes:
Kispál Kata 4. hely

Következő erőpróbánk a csapatbajnokság tavaszi fordulója.

Három érmet hoztunk el a felnőtt Magyar bajnokságról!

Február első hétvégéjén rendezték a szezon legfontosabb versenyének számító felnőtt Magyar Bajnokságot, amelynek a 2017-es kiíráshoz hasonlóan, idén is Pécs városa adott otthont. Az NKE SE színeit hét játékos képviselte, akik végül három bronz érem megszerzésével öregbítették az egyesület és szakosztályuk hírnevét.

A torna a páros specialista Szikra Csabának sikerült a legjobban, aki mind férfi párosban, mind pedig vegyes párosban egészen az elődöntőig verekedte magát állandó partnereivel, Horváth Kristóffal, illetve Bukoviczki Nikolettával. Az elődöntők aztán már a végállomást jelentették számára, de mindkét versenyszámban nagy csatában, döntő szett 21:18 arányban maradt csak alul ellenfeleivel szemben, így elmondható, hogy derekasan helytállt.

A harmadik bronz érmet Szent-Andrássy Márk szolgáltatta, aki férfi párosban egykori csapattársa, Piliszky András oldalán verekedte be magát a legjobb négy közé, hogy aztán a későbbi győztes Multi Alarm-os párostól szenvedjenek vereséget. Márk is közel volt ahhoz, hogy két éremmel térjen haza, Kispál Katával alkotott egységüknek ugyanis meccslabdája volt a vegyes páros negyeddöntőben, de ott végül ellenfeleik örülhettek.

A Szent-Andrássy-Kispál egységen kívül is voltak bőven olyan NKE-sek, akik a biztos dobogót jelentő elődöntő kapujában, a legjobb nyolc között véreztek el.

Női egyesben a tavalyi ezüstérmes Kispál Katának volt a legnagyobb esélye az újabb medál megszerzésére, ám a negyeddöntőben egy szoros és egy sima játszmában alulmaradt a külföldi kiruccanását követően nemrég visszatérő Újvári Boglárkával szemben.

Női párosban szintén megvolt az esély a jó szereplésre, hiszen a Kispál Kata-Papp Violetta alakulatot a negyedik helyen emelték ki a szervezők, és a Kálcza Zsuzsa – Varga Orsolya páros is odaérhetett volna a végjátékra, hiszen októberben már győzedelmeskedtek első osztályú tornán ebben a felállásban. Végül sajnos mindkét páros a nyolc között búcsúzott.

Nem kedvezett Fortuna Kereszti Zoltánnak sem, aki első kiemeltként vérmes reményekkel várta a férfi páros sorsolást, ám amikor kiderült, hogy a nyolc között a Krausz-Pytel egységgel kell megütközniük Mesterrel, már sejteni lehetett, hogy nagy bravúr szükségeltetne a továbblépéshez, ami végül nem jött össze nekik.

Felnőtt játékosaink következő erőpróbája a március elején megrendezendő Hajdú Gabona Kupa lesz, míg a fiatalok a még februárban megrendezendő szegedi utánpótlás versenyre készülnek.

Junior csapatbajnokság

Megvédte csapatbajnoki címét U15-ös csapatunk!

A 2017-18-as szezon utolsó felvonásaként május végén megrendezett Ifjúsági Csapatbajnokságra címvédőként érkezett junior alakulatunk. Mivel a tavalyi aranyérmes csapatból ketten is „kiöregedtek”, a szegedi Mucsi Benedek személyében egy vendégjátékos csatlakozott a Ludmann Mira, Pallai Márton, Vetor Nikol és Vetor Tánya alkotta gárdához.

A fiatalok ezúttal is remekeltek: valamennyi ellenfelüket sikerült legyőzniük, így teljesen megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára! A legszorosabb küzdelmet az Érdi VSE I. csapata elleni összecsapás hozta, de a győzelem igazából itt sem forgott nagy veszélyben, hiszen a 3:2-re megnyert találkozó mindhárom mérkőzését sima két szettben hoztuk.

A Multi Alarm SE ellen 4:1-re megnyert találkozón ráadásul két nagyon értékes győzelmet is sikerült aratnunk azzal, hogy Vetor Tami legyőzte Hart Petrát, illetve leány párosban a Vetor lányok két szoros játszmában felülmúlták a Radó Gyöngyvér – Hart Petra kettőst.

Az ezüstérmet végül az érdiek szerezték meg, míg harmadikként a seregélyesi Pelikán DSE játékosai állhattak fel a dobogóra.

Gratulálunk a fiataloknak! Hamarosan jöhet a jól megérdemelt pihenés, majd a nyári alapozás!