Néptánc szakosztály

Edzések helye:

Bárka Színház, 1081 Budapest, Üllői út 82.

Edzések időpontja:

kedd: 18:30-21:30

Szakosztályvezető:

Hadobács Katalin            

Tanárok:

Hadobács Katalin

Kerepesi Zoltán

Tagsági díj:

2.000 Ft/hó

Taglétszám:

18 fő

Jelentkezés:

a szakosztályvezetőnél: katalin.hadobacs@gmail.com; 06-70-534-8782

 

Néptánc szakosztály 2015. év februárjában alakult azzal a céllal, hogy az egyetem hallgatóinak, külsős érdeklődőknek néptánc órákat, táncházakat szervezzen, jól működő erős közösséget hozzon létre. A szakosztály továbbá célul tűzte ki, hogy egyetemünk rendezvényein műsoraival hozzájáruljon a nemzeti ünnepek, egyetemi események hangulatához. Egyetemünk profiljának szerves része a hagyományok ápolása, őrzése, ezért a közösségteremtő erején túl a néptánc szakosztály ezen kulturális értékek képviselőjeként is szerepel az NKE SE-ben.

2015-ben a szakosztály 3 táncházat szervezett, továbbá a nyár során egy hetes táborban vettek részt a szakosztály tagjai a gyimesközéploki Borospatakán, ahol a gyimesi csángó kultúrát, népi hagyományokat, néptáncokat, népi énekeket volt szerencséjük elsajátítani. Októberében 2 koreográfiával szerepelt szakosztályunk az Egyetemi Sportnapon. 

2016. év tavaszán és őszén a szakosztály részt vett a Ludovika Napon illetve az Egyetemi Sportnapon, melyeken színpadi műsorokkal szórakoztatta a rendezvények látogatóit, valamint hangulatú táncházak keretében a bátrabbak tánctudásukat is kipróbálhatták. Emellett az év során még 2 táncház került megrendezésre, mely hatására számos új taggal bővült a csoport.

Továbbra is várjuk minden táncolni vágyó jelentkezését. A kiváló társaság és a jó hangulat garantált.