Ju-Jitsu szakosztály

Edzések helye:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, RTK Speciális épület önvédelmi terem

1083 Budapest, Üllői út. 82.

Edzések időpontja:

kedd-csütörtök 19.00, vasárnap megbeszélés szerint

Szakosztályvezető:

Fonbank Roland r. százados   -  fonbank.roland@uni-nke.hu    

Tagsági díj:

3000 Ft/hó korlátlan edzéslehetőséggel, az RTK-GYM Szakosztályban és a Ju-Jitsu Szakosztályban egyaránt, vagy

2500 Ft/10 alkalmas bérlet, amely szintén mindkét szakosztály edzéseire felhasználható

Taglétszám:

20 fő

Jelentkezés:

Fonbank Roland r. százados

 

Ju-Jitsu Szakosztály egy ősi japán harci művészet kissé modernizált, a jelenkor elvárásainak megfelelő, a rendészeti hivatáshoz közelített változatát oktatja. Az edzéseken meghatározó szerepet játszik a küzdelmi készség, a kéz- és lábtechnika fejlesztése és a valós, teljes erejű küzdelemre való felkészítés. Foglalkozásaink legalább 50%-a a K-1, kick-box, thai boksz és MMA szabályrendszerű küzdelmi technikák gyakorlásával telik. Szakmai körökben csapatunk védjegyének számít az irányzaton belül ritka, vagy csak igen kevéssé jellemző, rendkívül erős és látványos rúgástechnikai repertoár, amely már sok versenyen mutatta meg meglepő erejét és hozott komoly eredményeket.

 

A versenyzőképzés mellett másik fő profilunk a valós körülmények között használható pusztakezes közelharci technikák elsajátítása, amely a rendészeti életpályán különösen nagy jelentőséggel bír.

 

Az erőnléti edzéseket az RTK-GYM Szakosztályban végezzük, ezért a harcművészeti edzésen inkább a technikák gyakorlására, illetve a küzdelemre fordítjuk az edzésidőt.

 

Rendszeresen részt veszünk az Intézkedéstaktika Szakosztállyal közösen vagy külön is bemutatókon, melyeken a hatékony és életszerű közelharc technikák, illetve a filmbe illően látványos rúgáskombinációk különös összhatása mindig hatalmas sikert arat.

 

Minden évben egy lazább őszi, illetve egy erősebb tavaszi versenyidényben veszünk részt, elsősorban Ju-Jitsu, illetve Kempo versenyeken indulunk, kiváló eredményekkel (eddig minden versenyről éremmel tértünk haza), de esetenként Judo vagy más szabályrendszerű megmérettetésen is értek el már eredményeket tanítványaink. A versenyzés természetesen nem kötelező, azokat is szívesen látjuk edzésen, akik a harcművészetek, illetve a küzdelem alapjait kívánják elsajátítani, vagy egy feszültség-levezető, küzdőmozgásos kardio edzésre vágynak.