Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Katonai hagyományőr szakosztály

Helyszín:

Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus 1101 Budapest Hungária krt. 9-11.

Árak:

Éves SE tagdíj : 5.000 Ft

Éves díj

Felnőtt: 6.000 Ft

Diák: 1.200 Ft

Csapataink:

Bocskai angyalai – a végvári időszak hajdú katonái

Rohamista raj – az első világháború katonái

Nándor Honvéd díszőrség

Szakosztályvezető:

Magyar István

Jelentkezés:

a szakosztályvezetőnél: magyar.istvan@uni-nke.hu, 30-919-6379

 

A Katonai Hagyományőr szakosztály 

A magyar katonai hagyományok ápolására alakult. A szakosztály megalakításánál alapvető célja magas színvonalú katonai hagyományőr tevékenység végzése, amely erősíti a szakosztály tagjainak nemzeti és szakmai elkötelezettségét. Célunk továbbá az is, hogy öbb történelmi korszak is képviselje magát.  

A hagyományok ápolásához szükséges felszerelések köre folyamatosan bővül. Sikerült felállítani egy közel 10 fővel működő „hajdú csapatot” akik a Bocskai Angyalai nevet vették fel (https://www.facebook.com/bocskai.angels).

Együttműködési megállapodásunk van a Várőrség Alapítvánnyal, az ennek keretében működő Nándor Díszőrség több alakalommal vett részt rendezvényeinken. Hasonló együttműködési megállapodás van kidolgozás alatt a Magyar Tartalékosok Szövetségével (MATASZ).

A Katonai Hagyományőr Szakosztály a fővároson kívül Esztergomban, Tatán, Bourtange-ben (Hollandia), Stanislawow-ban (Lengyelország), Gyulán, Hajdúnánáson, Szombathelyen, Breitenbrunn-ban (Németország) vett részt katonai hagyományőr programokon, illetve a Ludovika Napok központi szereplői is szakosztályunk tagjai. Számos rendezvényen nem csak résztvevőként, hanem szervezőként és szakértőként is szerepelünk.

 

katonai-hagyomanyor-szakosztaly-original.original.pptx
PowerPoint letöltése