Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Szabadtéri Sportpályák

A Ludovika Campus szabadtéri sportpályái a Lőtér épülete mellett találhatóak, az Orczy-park szomszédságában.

A komplexum a következő pályákat foglalja magába:

Atlétika pálya

A Ludovika Campus projekt szabadtéri sportparkjának egyik fő elemeként kialakításra került egy hitelesített 6 sávos rekortán futópálya.

A futópályához tartozik egy jól felszerelt, homokkal kitöltött távolugrópálya is.

A futópálya teljes hosszában jól felszerelt és magas kapacitású világítóberendezés lett telepítve, így a pályát az esti órákban is lehet sportolásra használni.

Szabadtéri Multifunkciós pálya

A kültéri sportpályák részeként kialakításra került egy rekortán borítású multifunkciós sportpálya.

A pálya alkalmas röplabda, kosárlabda, kézilabda és futsal sportágakhoz egyaránt. 4 db kosárpalánk, 2 db kézilabda kapu és egy röplabdaháló biztosítja az adott sportághoz való alkalmazást.

A pályához tartozik világító berendezés is, aminek köszönhetően a pályák az esti órákban is használhatóak.

Műfüves focipályák

A kültéri sportlétesítmény rendelkezik 2 db 20x40 méteres műfüves labdarúgó pályával, amelyek labdafogóhálóval és kerítéssel vannak körbevéve a zavartalan sportolási tevékenység biztosításának érdekében.

Mindkét pályához tartozik nagy kapacitású világítás, aminek köszönhetően a pályák az esti órákban is használhatóak. 

Szabadtéri kondipark

A Ludovika Campus szabadtéri egysége magába foglal majd egy jól felszerelt kondiparkot, amely komplex megoldást nyújt a saját testsúlyos edzésekhez, melynek az állóképesség javításán túl pozitív élettani hatásai is vannak. Az általános és specifikus képességfejlesztés rendkívül hatékonyan fejleszthető a kondiparkok eszközein, amit fokozható a segédeszközök széleskörű felhasználásával (pl. TRX szalag).

A kondipark tökéletesen alkalmas a sportolók egyéni és csoportos edzésére, köredzésekre, valamint versenyeztetésre és a fittségi mutatók mérésére is.