Fontos információk

Jelentkezés menete

1.) A jelentkezés kizárólag írásos formában, a lovaglas@uni-nke.hu e-mail címre megküldött jelentkezési igénnyel történhet.
2.) Az e-mailnek a következő adatokat szükséges tartalmaznia:

Tárgy: Jelentkezés lovaglásra + jelentkező neve

A levél tartalma:

  • A jelentkező neve,
  • Munkáltatói (NKE/NKE tulajdonú Kft.) jogviszony / hallgatói jogviszony feltüntetése,
  • NKE/NKE tulajdonú Kft. jogviszony esetén a szervezeti egység megnevezése,
  • Hallgatói jogviszony esetén a Tanulmányi Kar megnevezése,
  • Rendelkezik-e előképzettséggel, esetleg rajtengedély vizsgával?
  • Jelentkező telefonszáma, irodai mellék

3.) A jelentkezést követően a Lovarda munkatársai mindenkit keresni fognak időpont egyeztetés kapcsán az első próbalovaglásra.

A próbalovaglás alkalmával sor kerül egy beszélgetésre, valamint annak megfelelően előzetes felmérésre kerül a jelentkező gyakorlati lovastudása, így a számára optimális szinten kezdheti majd meg a lovaglást.

A próbalovaglás díjtalan!

 

Fontos!

Az átutalásról a saját Bank által kiállított igazoló nyugtát kell bemutatni a Lovarda Irodájában. A nyugta bemutatásával jelentkező a lovaglási órák foglalását véglegesíti.
A kifizetést igazoló nyugta bemutatásakor a jelentkező köteles a Lovarda Irodájában bemutatni dolgozói kártyáját, vagy diákigazolványát, illetve sportkártyáját.
Az előre kifizetett órák díját visszatéríteni nem áll módunkban, de amennyiben a jelentkező időben lemondja azt, az óra pótolható.

Lovagláshoz szükséges felszerelés

Lovagláskor minden jelentkező számára kötelező viselet:

  • a lovagló kobak,
  • a lovaglócipő lábszárvédővel vagy lovaglócsizma,
  • a lovaglónadrág.

(nem kötelező, de kesztyű viselése ajánlott)

A lovagláskor kötelező viseletet a lovas saját maga részére köteles biztosítani!

A lovak felszerelését a Lovarda biztosítja. A lovasok számára az öltöző rendelkezésre áll, azonban a saját felszerelés tárolására a Lovardában nincs lehetőség. Értékmegőrzőt a lovaglások idejére igénybe lehet venni. Azon lovasok számára, akik legalább heti 3 alkalommal rendszeresen lovagolnak korlátozott számban névre szóló szekrényt tudunk biztosítani. A lovas, az óra megkezdése előtt fél órával köteles megjelenni és jelentkezni a lovas edzőjénél (lóápolás,- felszerelés, trágyázás), az edzés után pedig az Ő feladata a ló,- és a lovas felszerelés rendbetétele, melyet távozását megelőzően a lovasedző leellenőriz.

Felelősségvállalás

A Lovarda területén való tartózkodás, illetve a lovaglás saját felelősségre történik. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért a látogató anyagi felelősséggel tartozik. A jelentkező köteles a Felelősségvállalási nyilatkozatot körültekintően elolvasni és aláírásával elfogadni. A Lovarda házirendje minden a Lovarda területén tartózkodó személyre kötelező érvényű.

Fontos!
A lovaglás jelenleg súlyhatárhoz kötött, így csak a maximum 85 kg testsúllyal rendelkező jelentkezők számára tudjuk biztosítani.

 

Jelenléti ív (csak a kedvezményre jogosultak részére)

Az órákon való részvételt jelenléti ív aláírásával igazolja a jelentkező, melyet minden lovaglás előtt aláírni köteles. Ennek kitöltéséhez a Lovarda irodájában, valamint a próbalovaglás alkalmával minden jelentkezőnek segítséget nyújtunk.

A lovaglást az órát megelőző munkanapon reggel 10 óráig lehet lemondani. Ez esetben a kifizetett órát a jelentkező egy másik időpontban pótolhatja, lelovagolhatja.

Amennyiben a jelentkező nem mondja le az órát és azon meg sem jelenik, úgy az megtartott órának minősül, nem pótolható.

Lemondási szándékát a lovaglas@uni-nke.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

A levél tárgya: Lovaglási óra lemondása + Lovas neve.
A levél tartalma: Időpont, név