Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Ludovikás ezüsttel vette kezdetét a pickleball szezon

A tavalyi évhez hasonlóan a 2024. évi pickleball pontvadászat is Bóly városában vette kezdetét, ahol minden eddiginél több, szám szerint 101 játékos próbált szerencsét. A mezőnyt kanadai és szerb versenyzők is színesítették, no és persze az a sok első bálozó, akik most léptek először pályára hivatalos pickleball tornán.

Az újoncok között volt az immáron ludovikás színeket képviselő Szűcs Barna, aki 3.0 férfi párosban és 4.0 férfi egyesben állt rajthoz, valamint Almádi-Székely Éva és Pestuka Szilvia is, akik első nekifutásra a 4.0 női párost választották. Utóbbiak zárták eredményesebben a megmérettetést, hiszen rögtön elhoztak egy 4. helyet annak köszönhetően, hogy olyan ellenfelek ellen bizonyultak jobbnak, akik évek óta benne vannak a pickleball körforgásban. Kis szerencsével talán a 3. hely is meglehetett volna nekik, de ami késik, nem múlik!

Férfi párosban a már említett Szűcs Barna mellett, aki Páger Zoltán oldalán mutatkozott be a sportágban, a tavalyi Hungarian Open győztes Kinál Zoltán – Szent-Andrássy Márk kettős kísérelte meg begyűjteni a maximális számú pontot a baranyai városban. Ez kis híján sikerült is nekik, legyőzték ugyanis többek között a később 4. helyen záró szerb Nedic-Radenovic egységet, az elődöntőben pedig kiélezett csatában bizonyultak jobbnak a soproniak elsőszámú párosánál. A finálé azonban sajnos Fair-Way-es ellenlábasaiké lett, így a szezon ezüstéremmel kezdődött a mieink számára.

Férfi egyesben Szent-Andrássy Márk azzal a céllal lépett pályára, hogy megtegye az első lépést a bajnoki címvédés felé, és eleinte jól is alakultak a dolgok a szempontjából. Csoportját különösebb megingás nélkül hozni tudta, majd a negyeddöntőben viszonylag simán búcsúztatta azt a Takács Attilát is, aki ellen tavaly ugyanezen a tornán a döntőt játszhatta. A legjobb négy között aztán Miklós László remek játékkal előrukkolva 7:4-re is vezetett Márk ellen, ám innentől fogva több pontot már nem tudott begyűjteni. A döntőben így összejött a Radjenovic – Szent-Andrássy párharc, ami parázs csatát és szép megoldásokat hozott, ám sajnos Radjenovic a meccs elején behozhatatlannak bizonyuló előnyre tett szert, így Márk hiába küzdött derekasan, végig csak az eredmény után futott, és végül 2. helyen zárt.

A csapatok közötti pontversenybe beszámító női egyes pontjainkat Ripszám Ildikó szolgáltatta, akinek nem sikerült ugyan túl jól ez a versenyszám, de Kissné Vadasdy Ilona és Szakács Enikő távollétében más nem vállalta be ezt a számot. Ripszám inkább a páros számokban tudott jó teljesítménnyel előrukkolni, különösen a 3.0 női páros sikerült jól neki és Fair-Way-es partnerének, akivel 7. helyen zárták a kategóriát.

A nagy érdeklődésre számot tartó pickleball esemény a vegyes páros számokkal zárult, melyek közül 3.0-ban nem kevesebb, mint 29 pár viaskodott egymással a végső győzelemért. Sajnálatos módon mindkét egységünket ugyanabba a csoportba sorsolták a szervezők, az eredmények pedig pont úgy alakultak, hogy a Páger-Ripszám – Kinál-Füles találkozón dőlt el, hogy melyik egységünk folytathatja az alsó, és melyik a felső házban. Az összecsapást némi meglepetésre Págerék nyerték, az alsó ágra száműzve ezzel Kinálékat, akik végül a 18. helyen zárták a tornát. Ripszámék a 16. helyen végeztek.

A 4.0-sok között tavalyi összesített bronzérmeseink, András Izabella és Szent-Andrássy Márk ismét közel voltak ahhoz, hogy felállhassanak a dobogó legalsó fokára, de végül 13:11 arányban alulmaradtak a Miklós-Szeli egységgel szemben. Panaszra azonban nem lehet okuk, hiszen szépen helyt álltak a későbbi győztes Böhm-Takács duó ellen a torna korábbi szakaszában, az elődöntőben, illetve még a csoportmeccsek folyamán győzni tudtak a későbbi ezüstérmes magyar-kanadai kettős ellenében, így elégedetten térhettek haza.

A csapatok közötti pontvadászatot az első fordulóban a Fair-Way SE nyerte, de a képzeletbeli dobogó 2. fokára a mi csapatunk állhatott fel, ami szép eredménynek számít az immáron 10 egyesület versengésében.

Szöveg, fotó: Szent-Andrássy Márk


Címkék: pickleball