Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Szent-Andrássy Márk másodszorra lett az Év Férfi Játékosa pickleballban

Az év vége felé közeledve 2023-ban ismét megrendezésre került a Pickleball Gála, aminek az előző évhez hasonlóan Bóly városa adott otthont. Az Óév elbúcsúztatásán és a közösségépítésen túl az esemény egyik fontos epizódja az év játékosainak jutalmazása volt. A díjakat ezúttal sem a szövetség elnöksége ítélte oda a sportolóknak, hanem a bajnokságba versenyzőket küldő klubok dönthettek az elismerések sorsáról.

A Ludovika SE sportolói közül három játékosra lehetett voksolni. A 2023. év Páros Férfi Játékosa kategóriában Kinál Zoltán és Szent-Andrássy Márk voltak a jelöltek, akik a Hungarian Open megnyerésének, valamint annak köszönhetően kerültek a listára, hogy az utolsó pillanatig harcban voltak a férfi páros országos bajnoki címért is.

Kinálék mellett Fekete Gábor neve tűnt fel a lajstromban a mieink közül, méghozzá a 2023. év Újonc Férfi Játékosa címre aspiráló jelöltek között. Gábor szeptemberben indult először pickleball tornán, ám egyből be tudott gyűjteni egy bronzérmet a 4.0 férfi egyes kategóriában, ezt követően pedig a csapatbajnokságon is klubunk egyik erősségének számított.

Ezeket a kategóriákat végül más sportolók vitték el, Szent-Andrássy Márk révén viszont végül mégiscsak díjazásra került egy Ludovikás pickleballos is. Márk a fent említett páros kategórián kívül a 2023. év Férfi Játékosa titulusért is ringbe szállt, melynek elnyeréséhez férfi egyesben kellett maradandót alkotni.

Márk 2023-ban megnyerte a Hungarian Open 4.5 férfi egyes kategóriáját, a padovai nemzetközi tornán harmadik helyezést ért el, és az elmúlt három évhez hasonlóan 2023-ban is maximális pontszámmal tudta elhódítani a férfi egyes országos bajnoki címet, így a tagegyesületek szavazatainak köszönhetően második alkalommal emelhette magasba az év Férfi Játékosának járó díjat.

Gratulálunk játékosainknak a jelöltséghez és a címhez!