Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Az NKE nyerte az Újévi Focikupát

Négy csapat részvételével került megrendezésre az előző évben hagyományteremtő céllal induló Újévi Focikupa a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében, január 15-én.

Az eseményre 17:00 órától kezdtek gyülekezni a csapatok a Ludovika Arénában, ahol a bemelegítés és a szabályismertetés után az első mérkőzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Miniszterelnökség csapata vívta. Fordulatos mérkőzésen végül egy kései találattal a hazai csapat megszerezte a győzelmet, 3-2-es eredménnyel.

A következő mérkőzésen ismét a Miniszterelnökség játszott a Parlament SE együttesével. Izgalmas mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született, s végül 1-1 lett az eredmény. A harmadik mérkőzésen az NKE csapata az Újságíró válogatottal mérte össze tudását, és a fiatalokból álló csapattal egy 1-1-es döntetlenre futotta. A negyedik összecsapáson a Parlament SE és az Újságíró válogatott küzdött meg egymással, aminek szintén egy 1-1-es döntetlen lett a vége.

A következő mérkőzésen újra az NKE lépett pályára a Parlament csapata ellen. A mérkőzés megnyerése már a torna győzelmét is jelentette az NKE számára, így ennek fényében küzdöttek az egyetem dolgozói, és végül izgalmas mérkőzésen 2-0-ás hazai győzelem született.

Az utolsó összecsapás tétje a 2. és a 3. helyezés eldöntése volt, ahol az Újságírók válogatottja könnyedén 3-0-ra lelépte a torna végére elfáradt Miniszterelnökség csapatát.

Így kialakult a végeredmény:

  1. NKE
  2. Újságíró válogatott
  3. Parlament SE
  4. Miniszterelnökség

Eredmények:

  1. mérkőzés: NKE 3 - 2 Miniszterelnökség, Gólszerzők: Kénoszt Ferenc, Orbán Balázs, Bódai Balázs, illetve Gulyás Gergely (2)
  2. mérkőzés: Miniszterelnökség 1 - 1 Parlament SE, Gólszerzők: Lázok János, illetve Kovács Norbert
  3. mérkőzés: NKE 1 - 1 Újságíró válogatott, Gólszerzők: Orbán Balázs, illetve Rózsa Tamás
  4. mérkőzés: Parlament SE 1 - 1 Újságíró válogatott, Gólszerzők: Hováth Ákos, illetve Murányi Domonkos
  5. mérkőzés: NKE 2 - 0 Parlament SE, Gólszerzők: Póka Benc, Orbán Balázs
  6. mérkőzés: Újságíró válogatott 3 - 0 Miniszterelnökség, Gólszerzők: Rózsa Tamás (2), Antalics Ádám

Gólkirály: Orbán Balázs (NKE), Rózsa Tamás (Újságíró válogatott)