Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Kupagyőztes a Ludovika SE férfi tollaslabda csapata

Nem találtak legyőzőre férfi tollaslabdázóink a december elején megrendezett egynemű csapatbajnokságon, azaz a Nemzeti Kupán. Versenyzőinket a szezon elején kinevezett Lakatos Levente csapatkapitány állította csatasorba, aki kiválóan rotálta a játékosokat, így az ellenfelek sosem tudták, hogy milyen felállásra számíthatnak.

Levente azért tehette meg ezt, mert hat bátor vállalkozó is játékra jelentkezett, így volt merítési lehetőség bőven. A játékosok között ráadásul volt ifi, felnőtt és szenior korú is, így a rutin és a fiatalos lendület egyszerre volt jelen a Ludovika SE részéről a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola tornacsarnokában.

A legeredményesebb csapattagnak Kollár Tamás bizonyult, aki annak ellenére, hogy félig betegen ragadott ütőt, hat győzelemmel járult hozzá a sikerekhez és 100%-os mérleggel zárt. Csapatkapitányunk szintén egy hajszálnyira volt a makulátlan mérlegtől, de az utolsó, mindent eldöntő összecsapás második mérkőzésén végül hiba csúszott a rendszerbe.

George Philip és a játéknapon kizárólag férfi párosban jeleskedő Molnár Zsolt 4-4 győzelemmel járultak hozzá a kupagyőzelemhez, de sokat számítottak a 16 esztendős Vivaan Agarwal által szerzett pontok is, míg friss igazolásunk, Matusovits Döme neve mellé is felkönyvelhettük az első győzelmeket, amelyeket ludovikásként sikerült elérnie.

Csapatunk összesen négy gárda ellen győzedelmeskedett a játéknap folyamán. Az összesítésben harmadik helyen záró, nagymúltú BEAC elleni derbit egy könnyed 5:0-s végeredménnyel sikerült abszolválni, a mindent eldöntő Talentum TSE 1 elleni mérkőzés pedig 3:2-es Ludovika győzelemmel zárult.

Gratulálunk a fiúknak a szép eredményhez!

Szöveg: Szent-Andrássy Márk