Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Évértékelő, díjátadás és tisztújítás a Lovastusa Szakágban

2023. november 8-án került lebonyolításra a Lovastusa Szakág éves rendes közgyűlése, melynek keretein belül a Közgyűlés elfogadta a leköszönő Bizottság 2023. évi szakmai- és pénzügyi beszámolóját. 

Sor került a 2023-as hazai szabadtéri szezon eredményei alapján a Szakág díjainak átadására. A plakettek mellett különdíjak is kiosztásra kerültek. A Ludovika Sportegyesület jóvoltából a magyar ranglista legeredményesebb lovasa – Hock Zsófia, az Ifjúsági Champion – Kulcsár Petra, a Kezdő lovas Champion – Szalai Sarolta és a Póni Champion – Somogyi-Hellebrandt Lili díjmentesen vehetnek részt egy lóval a Ludovika SE jövő évi edzőtáborában. A másik különdíjat Unger Patrícia nyerte el, aki saját tenyésztésű és tulajdonú lovával, Büszkével szerezte meg az Év Kezdő Lova címet; tárgyi jutalma egy pasztell kép lováról, melyet Oroszvári-Szabó Péter fotója alapján készített a felajánló, Fábri-Hatvani Fanni.
A Kezdő Ló Championatus díjazottjai: Unger Patrícia – Büszke, Jakli Norina – Illinois, Szij Viktor – KH Nokedli, Vámosi Lilla – Déva Gidran I-30 Szimpátia
A Magyar Bajnokság helyezettjei: dr. Tuska Péter, Hock Zsófia, Varga István

A negyedik napirendi pontban kiírt tisztújítás keretén belül a Közgyűlés szavazása szerint megalakult az új Szakbizottság az alábbiak szerint:
Elnök: Kollár Csaba
Tagok: Orcifalvi Borbála, dr. Bogár Orsolya, Fábri-Hatvani Fanni, Dr. Vincze Anikó, Balog Donát, dr. Tuska Péter

A Szakági Elnök beszédében vázolta, miként szeretné új szemlélettel biztos alapokra helyezni a Lovastusa Szakág működését, a versenynaptár összeállításába szakmai szemlélettel beépíteni az egymásra épülő, a lovasok fejlődését segítő edzőtáborokat, és emellett az elérhető közelségben lévő külföldi versenyhelyszíneket is igyekszik jobban bevonni a magyar lovastusa vérkeringésébe, mind versenyzés, mind edzőtáborok kapcsán is.

Az új bizottság emellett fontosnak tartja a Szakág fejlődését elősegítő, jövőbemutató képzési rendszer kidolgozását, szakmai műhely létrehozását, népszerűsíteni a lovastusa szakágat, nem csak a lovasok, de a tenyésztők körében is, akik révén lovastusára alkalmas magyar lóállományt kívánnak bevonni a versenyzésbe. Dallos Gyula Miniszteri biztos a közgyűlés végén üdvözölte az új szakbizottságot és eredményes munkát kívánt.

Fotó, forrás: Magy Lovassport Szövetség