Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Kezdd a tanévet a Ludovika cheerleadereként!

A Ludovika Cheer Team szeptember 12. és 14. között nyílt hetet tart, ahol az érdeklődők ingyenesen kipróbálhatják a szakosztály edzéseit.

A cheerleading a torna és az akrobatika elemeit ötvöző sportág, mely az 1880-as években jött létre az amerikai kontinensen. Az eredetileg szurkolásra hivatott cheer sport nagyarányú változáson ment keresztül az elmúlt évszázadban. Napjainkban hatalmas teret hódít versenysport változata, amely világszerte több ezer regisztrált sportolóval rendelkezik. A sportág fejleszti az erőt, az állóképességet, a hajlékonyságot és a gyorsaságot. A kezdő cheerleading órákon elsajátíthatók az alapok, a különböző emelések, dobások és talajakrobatika is tanulható. Az edzéseken a technikai elemek mellett hangsúlyos elem az erősítés és nyújtás.   

A performance cheer a cheerleading táncos válfaja, mely klasszikus, illetve jazz balett alapokra épül. A koreográfia forgás és ugráskombinációkat, valamint akrobatikát is tartalmaz, amelyeket ötvözve kreatív tánckoreográfiákat kapunk. A kezdő performance cheer edzéseken elsajátíthatók a sportághoz szükséges tánctechnikai alapok, emellett a résztvevőknek megtanítják a helyes kartartásokat, és megismerkedhetnek a pommal mint eszközzel is. A cheerleadinghez hasonlóan ezeken az órákon is kiemelt szerepet kap az erősítés és nyújtás.

Órarend:

Cheerleading:

  • kedd és csütörtök - 18.30-20.00 - Ludovika Sportcsarnok (1089 Budapest, Diószegi Sámuel utca 25.).
  • Nyílt edzések: szeptember. 12. és szeptember 14.

Performance cheer:

  • kedd és csütörtök - 18.00-20.00 - BEAC csarnok 1-es pálya (1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/B.).
  • Nyílt edzések: szeptember. 12. és szeptember 14.

Kortól, nemtől, előképzettségtől függetlenül várják a jelentkezőket.

Jelentkezni IDE kattintva lehet.

További információ a ludovikacheer@gmail.com e-mail címen kérhető.