Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

A Küzdősportok Egyetemi Európa-bajnokságán indulnak hallgatóink

2023. július 20-23. között zajlik az Európai Egyetemek Sportszövetségének (EUSA) szervezésében a Küzdősportok Egyetemi Európa-bajnoksága Zágrábban. Négy sportágban (judo, karate, kick-box, taekwondo) több mint 1200 versenyző méri össze erejét az EB-n. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet három hallgató és csapatvezetőjük, Huszárné Soós Rita testnevelő (nemzetközi bíró, tizenháromszoros Magyar Bajnok, Világkupa győztes judós) képviseli.

A Rendészettudományi Kar hallgatója, Gyertyás Róza (Európa Bajnok, Nemzeti Válogatott, az Universiade csapat tagja) judo sportágban indul. Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karról további két hallgató, Szeleczki Lilla és Stum Dominik vesz részt az eseményen. Szeleczki Lilla két sportágban is nemzetközi színtű sportoló, válogatott ökölvívó és kick-box világkupa győztes, Stum Dominik pedig Európa Bajnoki és Világbajnoki ezüstérmes, Nemzeti Válogatott karatés.

Szurkoljunk az NKE csapatának és kövessük figyelemmel szereplésüket a július 20-23. közötti időszakban az ide kattintva az EUSA oldalán.

Fotó: IJF
Borítókép: EUSA