Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Lemarad a Ludovika Csata az idei rájátszásról

Néhány rövid szakaszt leszámítva nem tudtunk egyenrangú partnerei lenni a DVTK-nak, és nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Mivel a többi pályán sem borult a papírforma, így idén lemaradunk a play-offról. 

Ahhoz képest, hogy velünk párhuzamosan három másik mérkőzést is rendeztek a fővárosban, és nálunk rezgett leginkább a léc a rájátszást illetően, igen szép számú közönség gyűlt össze a Ludovika Aréna lelátóján. Green kosarára Fuehring 5 ponttal válaszolt, és ekkor még azt hihettük, hogy a Szekszárd, vagy a Pécs elleni meccshez hasonlóan alakul majd ennek a találkozónak az első fele. Sajnos nem így alakult. Beragadtunk 5 ponton, és a 3. után legközelebb a 8. perc végén találtunk újra be, Jáhni büntetője révén. Akciógólt legközelebb a 13. percben szereztünk, ekkor a 18-6-os első negyed után 22-8-ra vezetett a DVTK. 12-29 után, a második negyed hajrájában Gyöngyösi zsinórban dobott 5 pontot, amire Green 4-gyel válaszolt. Bár Czank és Barnai révén megint visszajöttünk a szünet előtt 12 pontra, Bacsó kosara zárta a félidőt.

A harmadik negyedet megint a DVTK kezdte jobban. A 9-2-es szakasz után, 21 pontos hátrányban érezni lehetett, hogy ezen az estén nem fogjuk meg a Diósgyőrt, és – mivel a TFSE-MTK szemernyi esélyt sem hagyott a PINKK-nek – a BKG pasaréti győzelme lehet az egyetlen reményünk a rájátszásba kerülésre. A Ludovikán 56-33-ról indult a negyedik játékrész, amelyben kénye-kedve szerint dobhatta a kosarakat a DVTK. A 33. percre, 64-33-nál kialakult a harminc pontos különbség. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk megütni azt a szintet, amit az alapszakasz második felében többször is bemutattunk. Gyöngyösi Janka volt csapatunk egyetlen üde színfoltja. A végén több mint 30 pontos, 76-45-ös vereséget szenvedtünk.

Mivel Pasaréten a végjátékban felülkerekedett a Vasas a BKG-n, így eldőlt: idén nélkülünk rendezik a rájátszást, és legjobb esetben is csak a 9. helyen végzünk a bajnokságban. Ki gondolta ezt akár csak néhány héttel ezelőtt, a Cegléd elleni magabiztos győzelem után?

LUDOVIKA CSATA – DVTK-HUN-THERM 45-76 (6-18, 17-19, 10-19, 12-20)
Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Makrai, Rácz, Jakab (Balogh L.)
Ludovika Csata: Horváth B., Czank 9/3, Toman D., Barnai 7, Fuehring 11/3. Csere: Gyöngyösi 14/3, Szabó F., Gábor 2, Boros B. 1, Jáhni 1
A DVTK legjobb dobói: M. Jovanovic 13/9, Guirantes 13/3, Kiss A. 12/6, Garbin 11/3

Forrás: Ludovika Csata
Fotó: Szilágyi Dénes