Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Nagyot küzdött a Ludovika Csata MEFOB csapata

Meglehetősen pontszegényen indult az összecsapás. A rengeteg kihagyott dobás közepette az 5. perc elején 6-1-re vezetett a Corvinus, amely a negyed második felében pont nélkül maradt – és a Csata is csak 7-et szerzett ebben az időszakban. A második etapban elkapták a fonalat a csapatok. A hazaiakat Borza, a vendégeket Vári pontjai repítették. A félidő hajrájában néhány ponttal megléptek a vendégek, 22-28 volt az állás a nagyszünetben.

A térfélcsere után többször is egyetlen kosárnyira fel tudott zárkózni a Csata, de rendre leszakította ellenfelét a Közgáz. 34-31 után beleerősítettek a vendégek, és 40-31-re léptek el a 28. percre. A negyed végéig 6-8 ponton billegett a különbség. A 33. percben, Vári találatánál érte el a 10 pontot a Corvinus előnye, és innen már rutinosan megtartotta előnyét a vendég együttes. A vége 54-46 lett. A Corvinus megérdemelt sikert aratott a Ludovikán, de a Csata is jobban teljesített, mint legutóbb, a KEK-en. A szorosabb meccshez azonban szükségük lett volna még egy ponterős teljesítményre.

Vincze Viktória: Sokat fejlődtünk a legutóbbi mérkőzéseink óta, és megvolt a küzdés is a pályán. Jó az irány. A Közgáznak gratulálok a győzelemhez, de a mieinknek is jár a dicséret.

Németh Kata: Örülök a győzelemnek, gratulálok mindkét csapatnak.

Ludovika Csata – Közgáz SC és DSK 46-54 (8-6, 14-22, 14-16, 10-10)
Budapest, Ludovika Aréna, v.: Tóth K., Kozma
Ludovika Csata: Darvas 8, BORZA 16/6, SZARKA ZS. 9, Peti 3, Süle 6. Csere: Kovács A., Lantos 2. Edző: Vincze Viktória
Közgáz SC és DSK: KISS A. 12, Kovács O. 4, Munkácsi 7, Ryan 7, VÁRI 14/3. Csere: Garami, Horváth P., NÉMETH V. 10, Szanthoffer, Szarka Zs.