Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Gulyás Michelle aranyérmet szerzett a kairói világkupán

Az öttusázók első világkupa-fordulóját a hétvégén rendezték meg Kairóban. A döntőben a hölgyeknél Barta Luca, Bauer Blanka és Gulyás Michelle képviselte hazánkat.

Gulyás Michelle megállíthatatlannak bizonyult. A szerdai körvívás során felszántotta a pástot a maga 23 győzelmével, majd az elődöntős küzdelmekből könnyedén kvalifikálta magát a fináléba. Ezt az erős szériát folytatta a lovaspályán, ahol hibátlan lovaglással tovább erősítette pozícióját, majd a bónuszvíváson 4 extra pontra is szert tett. Az uszodában a nyolcadik legjobb időt úszta, de ezzel is megőrizte második helyét a versenyben, így a kombinált számnak a francia Elodie Clouvel mögött hat másodperes hátrányból vághatott neki. Michelle elképesztő hibátlan négy sorozatot lőtt mindösszesen 33.04 másodperc alatt, így a magabiztos futásának köszönhetően ő szakíthatta át a célszalagot Kairóban.

A tavalyi vk-s ezüstérmet most aranyra cserélted. Gondolom jó visszajelzés ez neked, de mégis azt nyilatkoztad, hogy a fizikai számaiddal nem vagy kibékülve. Kívülről nem látszódott ez, hiszen állva hagytad a mezőnyt. Ilyen az, amikor úgy érzed „nem annyira jó”?
„Igen, a technikai számokkal teljesen meg vagyok elégedve, főleg a lövészetemmel, mert szerintem nem volt még ilyen, hogy ne hibáztam volna, de tudtam, hogy erre most szükségem lesz, mert a fizikai számaim még nincsenek a toppon. Az első körben rosszul esett a futás és el is vagyok szokva ettől a melegtől. Örülök, hogy ilyen összeszedetten tudtam versenyezni. A lovaglásom és a vívásom nagyon jó volt, a lövészetemmel is teljesen elégedett vagyok, majd innentől a fizikai számaimra kell ráfeküdni, hogy mire kezdődnek a kvalifikációs versenyek addigra összeálljon minden. Egyébként, úgy érzem, hogy mentálisan annyira felkészültem erre a versenyre, hogy emiatt bírtam így a gyűrődést és a stresszhelyzetet – nyilatkozta Michelle a versenyt követően.”

Barta Luca a 14. helyen ért célba élete első kairói világkupáján, míg Bauer Blanka a döntőben a 17. helyen végzett.

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség
Fotó: UIPM/ Nuno Gonçalves


Címkék: öttusa RTK