Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

NKE siker a MEFOB férfi futsal selejtezőn

Megkezdődtek a 2022/23. évi MEFOB futsal selejtezők, melyre a 18 nevezett egyetemi csapat 5 csoportban, mini tornák keretei között mérik össze tudásukat. A „C” csoport mérkőzései a Ludovika Arénában kerültek megrendezésre, ahol a Pécsi Tudományi Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Széchenyi Egyetem, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem férfi futsalosai játszottak.

A korábbi többszörös bajnokkal szemben, a TF  ellen kezdték meg hallgatóink a tornát, ahol szoros mérkőzésen, nagyszerű védésekkel és szép gólokkal hívta fel a figyelmet magára egyetemi csapatunk, és végül döntetlennel zárult a találkozó (gólsz.: Banga B. 2,Pintér Cs., Pálosi R. ). A második mérkőzést a csoport későbbi győztesével, a pécsi hallgatókkal vívták. Az első félidőben kiválóan védekeztek, és bár a helyzeteik megvoltak, gól nélküli döntetlennel vonultak a fiúk pihenőre. A második félidőben néhány perc kihagyás elegendő volt az ellenfélnek, hogy a saját javára eldöntse a mérkőzést. Minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megtörni az ellenfelet, így vereséggel hagyták el játékosaink a pályát.
A zárófordulóban a csoport második helye volt a tét. Ennek megfelelő intenzitással, gólzáporral, lehengerlő játékkal fejezték be egyetemistáink a csoportmérkőzéseket ( 20-3, gólsz.: Banga B. 5, Szép L. 4, Veres E. 3, Szikszai D., Pálosi R., Avramucz D. 2-2, Pintér Cs. Papp M. 1-1).

A csoportban végül a TF-fel azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbségnek, és a több lőtt gólnak köszönhetően a második helyet szerezték meg a fiúk, így bizakodva várják, hogy a legjobb 8 egyetemi csapat közé kerüljön az NKE férfi csapata.

Csapattagok: Avramucz Dániel, Banga Balázs, Gyebnár Zsolt, Papp Máté, Pálosi Richárd, Péter Máté, Pintér Csaba, Sulya Dominik, Szép Levente, Szikszai Dávid. Veres Erik.

  PTE NKE TF SZE Gólk. Összpont Helyezés
PTE   3 - 0 6 - 2 15 - 2 21 - 4 9 pont I. hely
NKE 0 - 3   4 - 4 20 - 3 24 - 10 4 pont II. hely
TF 2 - 6 4 - 4   12 - 1 18 - 11 4 pont III. hely
SZE 2 - 15 3 - 20 1 - 12   6 - 47 0 pont IV. hely

Borítókép: https://unsplash.com