Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Sikeres évet zárt a kutyás szakterület

Véget értek „A szolgálati kutyák alkalmazása” szabadon választható tantárgy féléves tanórái, melyek keretében a hallgatók – alkalmazási és vezetési szempontból is –  megismerhették ezt az igen fontos szakterületet.

Az utolsó tanórát egy bemutató követte, amelyen a Készenléti Rendőrség kutyás kollégái tartottak egy zárófoglalkozást Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy fővédnökletével, emellett felidézték az év kutyás eredményeit a Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály tagjai és a meghívott vezetők körében.

Ünnepi nyitóbeszédében Kohut Balázs, az NKE fejlesztési igazgatója – a Szolgálati Kutyákért Alapítvány alapítója – kiemelte, hogy örömmel tapasztalja az egyetemi kutyás tevékenység széles körű szakmai támogatásának növekedését.

„A sikeres év valóban a jelenlévő támogató szerveknek és vezetőiknek köszönhető” – hangsúlyozta évzáró beszédében Frigyer László, a szakosztály vezetője, az Alapítvány kuratóriumi elnöke, és kifejtette, hogy az egyetemi szolgálati kutyás oktatás igen nagyot lépett előre a szakmai megbecsülés útján. „Hiszen az oktatási tevékenységünket és tapasztalatunkat más egyetemen és a rendőrségi kutyavezető képzésen is hasznosíthatjuk. Továbbá igen megtisztelő az is, hogy már az oktatásunk kötelező jellegű bevezetését felvetette a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség is” –fejezte be ünnepi gondolatait Frigyer László.

A zárófoglalkozás fénypontjaként Petrovics Anikónak, A Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány kuratóriumi tagjának az elbűvölő koncertjét hallgathatták meg a jelenlévők, amelyet hangos vastapssal jutalmazott a közönség.

Ezt követően a szakosztályvezető egyesével megköszönte a jelenlévő támogató szervezetek segítségét, melynek kapcsán kiemelte a Ludovika SE, a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány, a Hungary Helps Ügynökség, a Századvég Oktatási és Innovációs Üzletág, a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály, az Állatorvosi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ, a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozat, a Budapesti Polgárőr Szövetség, valamint az NKE Polgárőr Egyesület szerepét, és kérte a további szakmai támogatásukat.


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes
Fotó: Bodó Pál, Frigyer László