Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Kutatási gyakorlatot szerveztek az Orczy-kertben

Kutyás kutatási gyakorlatot szervezett az Orczy-kertben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos felkérésére a Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály. A rendezvény Frigyer László r. alezredes, a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány kuratóriumi elnökének szervezésében, valamint Ikladi Endre, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökhelyettese társszervezésében valósult meg.

Az eseményen részt vett Ovádi Péter kormánybiztos, Christián László r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes, Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ vezetője, Görbe Attila r. alezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztályának vezetője,  Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség vezetője, Kovács Sándor r. ezredes, az NKE Polgárőr Egyesület elnöke, Suszter Ferenc r. alezredes, az NNI BTFO speciális szakértője, Gránicz Csaba r. ftzls. kutyavezető, Hajdú Tamás r. ftzls. mesterkiképző, valamint Kakstéder László bv. ftzls. kutyavezető.

A kutatási gyakorlaton 18 szervezet támogatásával egy olyan történet imitálása történt meg, amely során két kislány eltűnik egy játszótérről, de szerencsére a hivatásos és civil szervezetek kutatási összefogásának köszönhetően a gyermekeket megtalálják. A három részt vevő kisgyermeket Mátyás Borika, Mátyás Előd és Frigyer Gerda alakította.

A forgatás nagyon jó hangulatban telt. Mind a gyermekek, mind a kollégák és a kutyusok is jól érezték magukat. Sikerült megmutatnunk, hogy a részt vevő szervezetek a jó ügyért bármikor képesek összefogni és együttes erővel segíteni. 


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Frigyer László, Bodó Pál