Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Csapatbajnoki fordulók egy időben, két helyszínen

2022. novemberének második hétvégéjén  pickleball és tollaslabda sportágban is csapatbajnokságon vettek részt a Ludovika SE versenyzői. A tét a pickleballosok számára volt nagyobb, mivel a tollaslabda csapatbajnokságban ez a játéknap még csak a 2022-23-as szezon első felvonása volt, míg pickleballban ez a forduló a bajnokság végét is jelentette egyben.

Tollaslabda csapatunk Pécsre látogatott, ahol felsorolni is nehéz, hogy hány új igazolásunk lépett pályára. Ábrahám Rea, Agarwal Vivaan, Hong Yang és Lakatos Levente számára is ez volt az első megmérettetés, amelyen Ludovikás színekben vettek részt.

Az I. osztályú csapatbajnokságban kemény ellenfelek vártak a tavalyihoz képest jelentősen átalakított csapatunkra, akik mindhárom összecsapásukon derekasan helyt álltak. Legyőzniük ugyan sajnos egyik csapatot sem sikerült, nyeretlenül azonban szerencsére egyik ellenlábasuk ellen sem maradtak, sőt, a DTC, valamint a VSD ellen két mérkőzést is a maguk javára tudtak fordítani.

A játéknap legeredményesebb játékosa Ludovikás részről Kollár Tamás lett, aki három mérkőzést is megnyert, de az újoncok közül ketten, nevezetesen Hong Yang, illetve Lakatos Levente is két-két győzelemmel járultak hozzá a csapat teljesítményéhez. A hölgyek részéről a már régi motorosnak számító Kadlicskó Gréta vegyes párosban tudott győzni Hong Yang-gal az oldalán.

A kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett számításba kell venni azt is, hogy számos játékosát nélkülözni kényszerült a csapat különböző okokból kifolyólag. Hajdinák Vanda, Keszthelyi Melinda, Molnár Zsolt, illetve Szent-Andrássy Márk egyaránt hiányoztak a keretből. Bízzunk benne, hogy tavasszal mindannyian hadra foghatóak lesznek, és amennyiben ez így lesz, a tisztes helytállásnál még többet is ki lehet tűzni célként.

A Ludovika SE tollaslabda csapata tehát az őszi fordulót követően 4. helyen áll az OB I. csapatbajnokságban. A tabellát a VSD vezeti.

Mialatt tollaslabdázóink a baranyai megyeszékhelyen csillogtatták tudásukat, pickleball csapatunk hazai pályán játszotta mérkőzéseit soros ellenfelei ellen. Nyolcfős alakulatunk nem kezdte ugyan jól a játéknapot, 4:3 arányban váratlan vereséget szenvedett ugyanis Andocs csapata ellenében, ám az első pofont követően magukhoz tértek, taktikusabb felállást választottak, így a Fair-Way SE II., a Bóly, illetve a Sopron csapatát is két vállra tudták fektetni.

Miután pedig az andocsiak sem a bólyiak, sem a soproniak ellen nem tudtak győzni, a mieink viszont mindkét utóbb említett alakulatot felül tudták múlni, az utolsó pillanatig volt remény a Ludovikás bajnoki címre.

A legnagyobb izgalmak az utolsó fordulóra maradtak, ahol az elsőszámú esélyesnek számító, és a játéknapon még veretlen Fair-Way SE I. csapatával nézett farkasszemet alakulatunk. Mivel ezen a mérkőzésen múlt a bajnoki cím sorsa, komoly taktikázás előzte meg az összecsapás elrajtolását.

A papírformának megfelelően aztán a Fair-Way SE szerzett vezetést az 1. férfi páros megnyerésével, ezt követően viszont Ludovikás szempontból kedvezően alakult a párharc, 2. számú férfi párosunk, Páger Zoltán és Takács Miklós ugyanis váratlan bravúr győzelemmel rukkoltak elő. Szent-Andrássy is hozta a férfi egyes meccsét, így a női egyes mérkőzésre 2:1-es Ludovika-előnynél került sor.

Országos bajnokunknak, Szakács Enikőnek viszont nem volt könnyű dolga a kiváló formában játszó Takács Flóra ellen, aki nagy bánatunkra szoros csatában legyőzte Enikőt. Mivel a női páros meccset is elhozták a Fair-Way-esek, tudni lehetett, hogy mindkét vegyes párost nyerni kell ahhoz, hogy a bajnoki serleget otthon tartsa a csapat.

Sajnos azonban a győzelem csak a Szent-Andrássy – András kettősnek jött össze, a Kinál-Szakács egységnek esélyt sem adott a lehengerlően játszó vegyes specialista Bőhm Zoltán az egyesben is jól teljesítő Takács Flórával az oldalán. A bravúr így végül elmaradt, csapatunk a legnagyobb riválist nem tudta ugyan legyőzni, de aligha kell szégyenkezniük emiatt a második helyezés miatt.

A 2022. évben tehát országos bajnoki 2. helyezett a Ludovika SE pickleball csapata! 

Szöveg: Szent-Andrássy Márk