Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Kosárlabda MEFOB: ismét sikeres mérkőzést zárt az NKE leány csapata

Nem a Ludovika Csata szája íze szerint alakult a kezdés: a hazaiak hátrányban már a harmadik percben időt kértek. A folytatásban is kezdeményezőbbek maradtak a pécsiek, akik az első negyed nagyobb részében vezettek is. 12-12-nél, a 10. percben azonban kiegyenlített a Csata, de a fordulat elmaradt a rendkívül pontszegény második tíz percben. A félidő végére valamelyest kinyílt az olló, 25-18-ra tartott előrébb a Németh és Füzy vezette PTE-PEAC.

A fordulás után feltámadt a Csata, Borza Lauráék a 23. percben, 27-27-nél kiegyenlítettek, a vezetést viszont csak 34-33-nál vették át a hazaiak a 28. percben. Három negyed után 38-35-re tartott előrébb a Ludovika. 6 pécsi ponttal indult a negyedik felvonás. Majdnem a negyed feléig, Borza hármasáig nem jött pont hazai oldalon. Ekkor megint a pécsiek ragadták magukhoz a vezetést, de 45-41-nél Szarka dobott triplát a 39. perc végén. 29 másodperccel a vége előtt a Csata támadhatott a győzelemért, de Peti rosszul játszotta meg Sülét. A másik térfélen Propszt is eladta a labdát, 5 másodperce maradt a Csatának. Ennyi idő elég volt egy faultot kiharcolni, de Borza csak a második büntetőjét dobta be, így jöhetett a hosszabbítás.

Borza szemfüles labdaszerzés-kosarával indult a túlóra. Németh és Propszt büntetőivel visszavette a vezetést a Pécs, majd Borza egyenlített. Szintén a vonalról Tóth Kincső két, Propszt pedig egy pontot szerzett. A 45. perc elején Borza és Füzy váltott kosarat, majd 5 másodperccel a vége előtt Süle a sarokból dobta be a győztes találatot. 54-51-re győzött a Ludovika Csata.

Vincze Viktória: Nehezen lendültünk bele a játékba, de összeszedtük magunkat, beleraktuk a munkát, így megérdemelten nyertünk. Gratulálok a pécsieknek is.

Propszt Amanda: Gratulálok a Csatának, de mi sem lehetünk elégedetlenek. Sok problémával küzdöttünk, például a termünkkel, de így is helyt tudtunk állni. Próbálunk javítani a folytatásban.

Ludovika Csata – PTE-PEAC 54-51 (12-14, 6-11, 20-10, 7-10, 9-6 – hosszabbítás után)
Budapest, Ludovika Aréna, v.: Bagi B., Darai Z.
Ludovika Csata: Arnóczki 2, BORZA L. 22/12, SZARKA 14/6, Peti Zs. 1, SÜLE 9. Csere: Lantos 2, Kovács A., TÓTH K. 4, Darvas, Mészáros T. Edző: Vincze Viktória
PTE-PEAC: Szomor, Némedi F. 4, Bátai 8, FÜZY C. 14, NÉMETH B. 15. Csere: Mándity 2, Tóth L., Propszt 3, UGRICS 5. Edző: Propszt Amanda

 


Címkék: kosárlabda MEFOB