Megvan az újabb győzelem

Szinte megharcoltak egymással a jó pozíciókért a Fotoplus és Rébay Viktor sportfotós szemináriumára érkező fotós tanoncok, és ezen a délutánon pillanatok alatt gazdára talált az összes kék fotósmellényünk. Remélhetőleg sok jól sikerült képet küldenek majd vissza a klubnak, amikből aztán mi is szemezgethetünk.
A fotós had inkább küzdelmet, mintsem sok jó dobást rögzíthetett, hiszen nagyon nehezen indultak be a pontgyárak. Az 5. percre 11-5-ös ceglédi vezetéssel érkeztünk, amit korábbi játékosunk, Rakita toldott meg még egy hármassal. A negyed második felében szép lassan megközelítettük a vendégeket, és az utolsó pillanatokban szerzett Barnai-kosárral egyetlen pontra jöttünk fel a dudaszóig. 15-18 után zsinórban 8 pontot szereztünk a kisszünet után, ami már-már a múlt heti ritmusunkat idézte. Sajnos azonban nem tudtuk sokáig tartani ezt a tempót, a negyed eleji periódus arra viszont jó volt, hogy a nagyszünetre mi menjünk előnnyel.

A félidőben cheerleadereink bemutatója után hosszú idő után újra dobóversenyt rendeztünk, de sajnos mindkét játékosnak meggyűlt a baja a hárompontosokkal, így az aláírt mez egyelőre nálunk maradt.

A harmadik felvonás elején nekünk is problémánk akadt a ceglédi térfélen. 30-34-nél dobtuk az első pontjainkat, büntetőből. A 26. perc végén, 42-36-os ceglédi vezetésnél jött el a mérkőzés kulcsmomentuma: visszaállt a padról fiatal magasbedobónk, Gyöngyösi Janka. Saját nevelésű játékosunk két triplával, egy akciógóllal és két büntetővel ihletett formában mozdította el csapatunkat a holtpontról, és pontjainak köszönhetően 49-46-ra vezettünk az utolsó negyed előtt. Itt öt-hat ponttal szinte végig mi tartottunk előrébb. A 39. percben Williams hármasánál, 65-63-nál lett egy kicsit meleg a szituáció, de végül behúztuk a végjátékot. A Pécsett mutatott teljesítményünket nem tudtuk megismételni, de most ez is elég volt a sikerhez – talán visszakaptunk valamit a múlt heti végjátékból.

LUDOVIKA CSATA – VBW CEKK CEGLÉD 68-65 (15-16, 15-11, 19-19, 19-19)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Farkas, Söjtöry, Földesi (dr. Páli)

Ludovika Csata: Horváth B. 5, Czank 3, Brown 17/3, Gyöngyösi 20/12, Fuehring 8/3. Csere: Szabó F. 3/3, Barnai 6, Toman D. 3/3, Jáhni 3/3

A Cegléd legjobb dobói: Williams 17/9, Cooper 12/3, Bura 12, Rakita 9/9

Forrás: https://csatabasketball.hu/
Fotó: Szilágyi Dénes