Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Negyedik helyen végzett a Ludovika SE tagjaiból is álló junior férfi tőr csapat a VK-n

Negyedik lett a Bagdány Albert (Ludovika SE), Bálint Álmos (Ludovika SE), Budaházy Ambrus (Ludovika SE), Gergely Zoltán (FTC) összeállítású férfi tőrcsapat a londoni junior Világkupán.

A felnőtt világbajnoki döntős, de még junior korú Szemes Gergő ezt az eseményt még kihagyta. A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Gergely Zoltán összeállítású csapat első három tagja az előző szezonban még kadet Eb-aranyérmes volt, utóbbi pedig jelenleg is kadet. Azaz még három, csaknem teljes idényük van az idősebbek között. És fejezzük be azzal: a junior korosztályban ritka erős mezőnyű viadalon lett negyedik ez a fiatal csapat. A magyarok a nyolcaddöntőben Hollandia sima, 45:24-es legyőzése után a negyeddöntőben hozták a bravúrt. Az esélyesebb franciák ellen egy fordulatos derbiben - 20:13 volt ide, és 36:40 volt oda. -, Bagdány Albert remek befejezésével 45:44-re nyertek a mieink. A folytatás már nem sikerült, az elődöntőben 28:45 Japán, a bronzért 31:45 Olaszország ellenében, ám a negyedik hely szép sikernek számít. 

Így gondolta ezt Mazzá Lorenzo, a junior válogatott edzője és a Ludovika SE vezetőedzője is, aki így nyilatkozott a Magyar Vívó Szövetségnek: “Csapatmunka eredménye ez a negyedik hely. Természetesen Berci remeklése is kellett hozzá a végén, de úgy éreztem, hogy jobbak voltunk a franciáknál. Örülünk, de ez részsiker, és dolgozunk tovább!”

Ludovika SE-s fiúk felkészülését segítette Szalai Szonja edző is. 
Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Forrás: https://hunfencing.hu/


Címkék: Ludovika SE