Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Szolgálati kutyás bemutató és érzékenyítés a sportnapon

A Ludovika Egyetemi Sportnapon kutyás érzékenyítést és bemutatót szervezett a Rendészeti Kutyás Szakosztály. Az érzékenyítés keretében az érdeklődők együtt tölthették a délelőttöt a szakosztály Társadalmi Kapcsolatokért Felelős vezetőjének,  Kovács Györgynek Szili hívónevű kutyájával.

Ezt követően pedig – a szolgálati kutyás oktatásra vonatkozó szakmai együttműködés keretében – rendészeti kutyás bemutatót tartott a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztálya. Az eseményt Baumann Szilárd r. alezredes, alosztályvezető és Frigyer László r. alezredes, a Rendészeti Kutyás Szakosztály vezetője szervezte és koordinálta.

A látványelemekkel tarkított programon a nagyszámú érdeklődő egyetemi polgár betekintést nyerhetett a Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztályának speciális tevékenységébe, és meggyőződhetett a kutyás kollégák magas színvonalú szakmai munkájáról.

A bemutató végén a bátrabb nézők ki is próbálhatták, hogy milyen érzés, amikor egy intézkedés alá vont személy kutyás alkalmazás alanyává válik. Frigyer alezredes örömmel konstatálta, hogy a tisztjelölt hallgatóink ilyen megmérettetésben is megállták a helyüket, és mindenki meglepetésére a bátor fiúkon kívül hölgy hallgató is kiállta az embert próbáló szituációt.

Szöveg: Frigyer László r. alezredes, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Frigyer László