Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Az NKE dobogós helyen végzett a XII. Kis Roland emlékversenyen

A 14 éve elhunyt BRFK kollégája, Kis Roland sokszoros válogatott atléta emlékére Kiskunhalas minden évben futóeseményt rendez, melyen idén hallgatói és oktató szinten vett részt egyetemünk. Az emlékversenyről bajnoki címmel tértek haza.

2022. szeptember 9-én délután rajtolt el 1100 futó, a serdülő korosztálytól a szenior kategóriákig, hogy teljesítse a 8 km-es emléktávot. A Semmelweis téri versenyközpontban először a 2 km-es tömegfutásra, majd a 8 kilométeres versenyre került sor. A Kiskunhalasi Atlétikai Club szervezésében az iskolások 2 km-es példaértékű futását követően elrajtoltak a versenyzők a hosszabb távon. 

Az emlékfutáson - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviseletében - Papolczi Emilía másodéves tisztjelölt RTK Pénzügyőr Tanszék hallgatója rajt-cél győzelemmel, 33.10 idővel megnyerte a női kategóriát, ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Hajnal Kornél r. alezredes, az RTK Közbiztonsági Tanszékének oktatója 29.20 időeredményével a III. helyen teljesítette a 8 km-es távot.

Hajnal Kornél r. alezredes elmondta, nem először vesznek részt rendészek az emlékversenyen, tavaly a férfi kategóriát a katasztrófavédelem kiváló futója nyerte, idén viszont először neveztek női kategóriában, amit Emília fantasztikus teljesítménnyel nyert meg. "Gratulálok a dobogós bajnoki címéhez, egyben köszönetemet fejezem ki az egyetem vezetésének, hogy logisztikai támogatásával lehetővé tették a részvételünket. Felemelő érzés volt iskolásokkal és gimnazistákkal együtt futni, a helyi iskolák pedig évről évre megmutatják mit jelent a fiatalok egészséges életmódra nevelése és a mozgás örömének népszerűsítése" – zárta összegzését Hajnal Kornél r. alezredes.

Szöveg: Hajnal Kornél
Fotó: Hajnal Kornél, halasmédia
Borítókép: https://unsplash.com/


Címkék: futás NKE