Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Ezüstérmes lett az U20-as kézilabda-válogatott

Faragó Luca, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója ezüstérmes lett az U20-as kézilabda-válogatottal. 
A világbajnokság június 22. és július 3. között zajlott, Celjében. A csoportmérkőzések után a középdöntőben Horvátország és Svájc csapatát győzték le, a legjobb 4 közé jutásért pedig Dánia csapatával küzdőttek meg. A kiélezett mérkőzésen végül a magyar lányok győzedelmeskedtek, így az elődöntőben Svédország ellen kellett megküzdeni a döntőbe jutásért, amit a lányok a remek második félidővel teljesítettek.

Vasárnap délután Norvégia ellen kezdődött meg a világbajnoki döntő. Bár a magyar válogatott szerzett előnyt, Norvégia többször is elhúzott, így harminc perc után a norvégok vezettek 17-15-re. A folytatásban sikerült egyenlíteni, ám újra elléptek a norvégok, de az 51. percben sikerült ismét egyenlíteni az állást. A hajrában már csak Norvégia szerzett gólt, így megszerezte a világbajnoki aranyérmet.
Faragó Luca úgy fogalmazott: "A meccsen sajnos nem sikerült az akaratunkat érvényesíteni így egy végletekig kiélezett meccset követően Norvégia szerezte meg az aranyérmet. Így utólag visszagondolva még néha fáj az elvesztett döntő, de összeségében büszke vagyok a csapatra és hogy a világ 2. legjobb U20-as kézilabda csapata lehetünk."

Forrás: https://dvsckezilabda.hu/


Címkék: kézilabda U20 NKE