Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Gulyás Michelle bronzérmes a világkupa-döntőn

Gulyás Michelle öttusázó bronzérmet szerzett a hétvégi ankarai világkupa-döntőn. A Rendészettudományi Kar bűnüldözési szakirányos hallgatója az egyéni bronz után Szép Balázzsal a mix váltóban aranyérmet hozhatott haza a viadalról. 

Michelle az idei szezonban sikert sikerre halmoz. Az első világkupa fordulón Kairóban második lett, míg Budapesten - hazai terepen a Ludovika Campuson - a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét dobogóra állhattam egy kiélezett verseny után. Annak külön örülök, hogy idén ez minden versenyen sikerült- nyilatkozta Michelle. A jó körvívás megalapozta a mai napot, amit egy jó lóval kezdtem (hasonlóan a középdöntőhöz), sajnos egy verőhibával – amiről a lovam nem tehetett -, de azután összeszedtem magam és segítségével további hiba nélkül fejeztem be a lovaspályát. A jó lovaglás után mindig megkönnyebbülök, hiszen ez az a tusa, ahol a legtöbbet lehet veszíteni és könnyű hibázni. Így jó kedvűen, nyugodtan álltam fel a pástra a bónusz víváshoz. Megpróbáltam akaratomat a versenytársakra kényszeríteni és mivel sikerült koncentráltan vívnom még engem is meglepett, hogy nagyon jó vívók ellen nyertem meg az összes asszót (+3). Ezután a medencében erősen kellett úsznom, amely túl sokat kivett belőlem. A futásnál elég hamar besavasodtam és emiatt folyamatosan küzdöttem, hogy az élen tudjak maradni, annak ellenére, hogy a lövészetem kiválóan sikerült, hiszen a 4 sorozat alatt mindössze egyet rontottam és ennek köszönhetem, hogy mindvégig sikerült versenyben maradnom.

Összefoglalva a technikai számok elképesztően jól sikerültek, de a fizikai számokban előre kell lépnem, amelyre edzőimmel már jövő héttől fókuszálni fogunk. Nagyon hálás vagyok edzőimnek, az UTE-nak, támogatóimnak és családomnak, akik nélkül nem sikerült volna.” - nyilatkozta Michelle a Magyar Öttusa Szövetség oldalán.


Forrás: https://www.pentathlon.hu
Fotó: Union Internationale de Pentathlon Moderne / Nuno Gonçalves


Címkék: NKE RTK