Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Hallgatói beszámoló a FISU egyetemi sportmászó világbajnokságról

2022. június 13-17. között került megrendezésre a FISU World University Championship Sport Climbing – FISU egyetemi sportmászó verseny, Innsbruckban. A versenyen indulók három kategóriában mérhették össze tudásukat: speed, boulder és lead. Utóbbi versenyszámban indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának hallgatója, Bense Marcell.
A lead mászás előmászást jelent, ahol mászás közben falon levő köztes karabinerekbe kell beakasztani a kötelet, hogy az megfogja a mászót esés esetén. A versenyen remekül szerepelt hallgatónk, azonban a döntőbe nem sikerült kvalifikálnia magát.

Hallgatónk beszámolója az eseményről:

Öröm volt a világ összes tájáról érkező egyetemistával megmérettetni magam. A rendezvény a sport mellett a kultúra szempontjából is nagyszabású volt, hiszen mindennap különböző rendezvénnyel kedveskedtek nekünk. Kiemelkedő alkalom volt a rendezvény megnyitója, ahol a különböző országok delegációi a saját zászlójukkal és színeivel vonult fel. A hetet egy nagyszabású gálavacsorával zártuk, ahol többek között beszédet mondott Innsbruck város polgármestere. A verseny alatt a legnagyobb boldogságot az okozta, hogy igaz egy személyben, de büszkén képviselhettem Magyarországot és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet. A verseny rávilágított arra, hogy mennyi munka áll még előttem, hogy jobb sportmászó lehessek és kellő motivációt adott a fejlődéshez.

Borítókép: https://www.fisu.net