Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

A Ludovikás játékosok uralták a dobogó legfelső fokát Budapesten

Az Országos Pickleball Bajnokság második fordulóját a budapesti Marczibányi téren rendezték. A tornára nem kevesebb, mint hét Ludovikás játékos adta le jelentkezését, ami az első fordulós három főhöz képest jelentős előrelépésnek mondható. A pickleball csapat tagjai ki is tettek magukért, ugyanis összesen négy aranyéremmel távoztak a megmérettetésről. 

A kétnapos verseny ezúttal a férfi páros számmal vette kezdetét. Bár Takács Miklós ezen a tornán már rajthoz állt, nem akarta túlerőltetni továbbra sem tökéletes térdét, illetve a csapatérdekeket is szem előtt tartva úgy döntött, hogy kizárólag egyesbe nevez. Kinál Zoltán és Szent-Andrássy Márk így újra együtt indulhattak és próbálhatták megismételni andocsi produkciójukat. Szerencsére ez sikerült is nekik. A csoportmérkőzések abszolválását követően az elődöntő sem jelentett komoly gondot a Ludovikás sportolóknak, hogy aztán a döntőben ismét összetalálkozhassanak a Bőhm-Takács egységgel. A mieink ezúttal az andocsinál jobban kezdték a találkozót, így meglehetősen komoly, 13:3-as vezetésre tettek szert. Bőhmék ezt követően megrázták magukat és egészen 13:11-ig zárkóztak, ám végül a Ludovikás egység 15:12 arányban győzedelmeskedni tudott, tovább javítva ezzel országos bajnoki esélyeiket.

A második aranyérem a férfi egyes számban született. A korábban említett Kinál, Takács, Szent-Andrássy trió mellett a teljesen újonc Páger Zoltán is ütőt ragadott ebben a kategóriában. A négy versenyzőből ketten jutottak tovább a negyeddöntőbe, ketten pedig az alsóházban folytatták. Takács Miklósnak még szüksége lesz egy kis időre, hogy újra a régi fényében tündököljön: összesítésben a 10. helyen zárt. Az első bálozó Págertől viszont a 12. helyezés kifejezetten szép teljesítménynek számít.

Mivel Kinál 2. helyen jutott tovább csoportjából, a negyeddöntőben egyből Szent-Andrássyval találkozott. A versenyszám korai szakaszában megismétlődött tehát az andocsi döntő, ami ezúttal is Szent-Andrássy győzelmével zárult. Kinál a későbbi helyosztókon végül a 7. helyet szerezte meg. Szent-Andrássy könnyedén abszolválta a Kinál utáni elődöntőt is, hogy aztán a döntőben a soproni Tarr Sándorral kerüljön szembe. Az egykori pingpongos a meccs elején alaposan bekezdett, és már-már úgy tűnt, meg tudja fogni Márkot, hiszen 11:7-re is vezetett, ezt követően azonban megfordult a mérkőzés képe, és a Ludovikás játékos pontról-pontra dolgozva utolérte, majd le is győzte erejével kissé elkészülő ellenfelét, bezsebelve ezzel második idei egyéni aranyérmét.

A hölgy versenyzők ezúttal a vasárnapi játéknapon ragadtak ütőt. Női egyesben Szakács Enikő képviselte klubunkat, akinek Págerhez hasonlóan szintén ez volt az első hivatalos pickleball tornája. Enikő az edzéseken ígéretes játékot mutatott, de a pünkösdi hétvégén bebizonyította, hogy versenyhelyzetben is megállja a helyét. Első helyen jutott tovább csoportjából, ami azért is volt nagy szó, mert ehhez az első fordulóban diadalmaskodó Takács Flórát is le kellett győznie. Az elődöntős produkcióját követően bediktált 15:3-as eredmény is jó előjelnek bizonyult a finálé előtt, némi óvatosságra adott okot azonban, hogy döntőbeli ellenfele sem szenvedett meg túlzottan a legjobb négy között: Cseténé 15:2 arányban győzött. Enikő számára nem indult jól a finálé, ellenfele 12:4-re is vezetett, versenyzőnk azonban nem adta fel, amiért végül el is nyerte méltó jutalmát: aranyéremmel a nyakában térhetett haza első versenyéről.

A negyedik Ludovikás aranyat a vegyes páros szám hozta. A Szent-Andrássy Márk – András Izabella egység már Andocsra is nevezett, ám akkor betegség miatt visszalépni kényszerültek. Most azonban megfelelő volt a csillagok állása, így a tavalyi bajnokság 3. helyezett duója ismét ütőt ragadhatott. A téli uborkaszezon úgy tűnt, nem tett rosszat az egységnek. Sorra nyerték csoportmérkőzéseiket, legyőzve többek között a tavalyi győztes Komáromi Rudolf – Felsőbüky Klára duót is. Elődöntőbeli ellenfeleik is csak rövid ideig tudtak ellenállást tanúsítani ellenük, így viszonylag könnyedén eljutottak karrierjük harmadik fináléjáig, ahol ismét Komáromi Rudolffal és Felsőbüky Klárával nézhettek farkasszemet. A Fair-Way SE-s páros a döntőre hatékonyabb játékot húzott elő a kalapból. Félig már a nyakukban is érezhették az aranyat, ám a Ludovikás csapat tagjai végül ezt a mérkőzést is a maguk javára tudták fordítani. Megszületett tehát a negyedik arany, András Izabella számára pedig az első, amit a mi színeinkben szerzett, tavaly ugyanis még ő is a Fair-Way SE-t képviselte.

Az Open kategóriában ezúttal is megmérette magát Kissné Vadasdy Ilona, aki mind egyesben, mind párosban a 4. helyen végzett. Párosban azonban mindössze egy ponton múlt, hogy nem ő és partnere nyerték meg a kategóriát, a körmérkőzéses lebonyolítású rendszerben ugyanis meccslabdájuk volt a későbbi ezüstérmes soproni egység ellen, amit ha megcsinálnak, a körbeverések következtében ők állhattak volna a dobogó legfelső fokára.

Az Országos Bajnokság második fordulójában tehát amellett, hogy négy aranyat is elhoztunk a Marczibányi térről, bemutatkozott egy-két igazán ígéretes játékosunk, Szent-Andrássy Márk pedig a sportág történetében az első olyan férfi játékos lett, aki egy versenyen belül három aranyérmet is szállítani tudott.


Címkék: Ludovika SE