Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Zárult az alapszakasz a Ludovika Ligában

Négy bajnoksággal, két osztályban, két játéknapon indult a BEAC és a Ludovika SE közös rendezésű bajnoksága a BEAC-Ludovika Liga. A város közepén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szabadtéri sportpályáin, ahol a bajnokság nemcsak jó minőségű pályákon és kiszolgálóhelyiségekben, hanem kiváló környezetben, a felújított Orczy Parkban várja hétről-hétre a játékosokat.

Keddi Bajnokságok

Kedd 1.

Kiélezett küzdelmek folytak a Ludovika Liga első osztályában, igaz az utolsó forduló már kettévált az alsó és a felsőház, így csak a pontos végeredmény volt a kérdés. A Tintás FC a Kifli elleni botlása ellenére magabiztosan nyerte az alapszakaszt, a második helyre a QPAC jött be, akik az Andorrai Pékek elleni gólzáporos 6-5-re megnyert meccsen biztosították be az alapszakasz ezüstérmét. A nagy visszatérő Kifli csapata, sok döntetlenjének köszönhetően csúszott le a dobogó legalsó fokára, ám úgy gondoljuk a rájátszásban fentebb kúszhat a Kecskeméti testvérek által vezetett neon mezes csapat. Az utolsó forduló vesztese a korábban említett Andorrai Pékek voltak, akiknek a vereség majdnem a felső házukba került, de a Sötét Zala már nem tudta őket befogni az alapszakasz hajrájában.

Az alsóházba a Sötét Zala mögé a Tiki Taka futott be, akiknek első szezonja az idei a Ludovika Ligában, ám úgy gondoljuk a következő években nem lehet számukra nagy álom a felsőház sem. A rutinos Kiábrándítók 7. helye a meglepetés kategóriába tartozik, ha az eredménylistájukat megnézzük, láthatjuk hogy 1-2 góllal kaptak ki csak a felsőházi csapatoktól, így elért pozíciójuk kicsit csalóka, véleményünk szerint az alsóházat megnyerik majd a fehér mezesek a szezon végén. Sereghajtó helyen a 7UP csapata végzett, idén csak felkérésre vállalták az erősebb bajnokságot, valószínűleg a második liga a számukra megfelelő bajnokság, de nagyon köszönjük azt, hogy elvállalták a felsőbb osztályt is!

Kedd 2.

A Ludovika Liga bajnokságai közül ez az egyetlen, ahol nem alapszakasz+rájátszásos módon, hanem körmérkőzéses formában mérkőznek meg a csapatok. A 7. forduló után a Shut the FA Cup és a Blue Boys csapata kéz a kézben vezeti a bajnokságot 1-1 botlással. Az üldöző bolyban a KTK, az Error 404, az Elit Line és a korábbi többszörös győztes Iron FC robog mögöttük. Itt ahogy mondani szokták, még bármi lehet, azonban tekintély parancsoló az Iron menetelése, akik az első három fordulóban mindössze 4 pontot szereztek, azóta azonban nem találtak legyőzőre! A tabella alsó felét a Vastüdő vezeti, a bulldogosok nagyon kapaszkodnak a felső ház felé, és erre minden reális esélyük meg is van a sorsolásra pillantva. A tabella vége viszont nagyon sűrű, ebből is látszik, hogy a csapatok igen kiegyenlített és jó meccseket játszanak egymással. Komoly esélylatolgatásokba nem mennénk bele, azonban a 9. forduló rangadója, valószínűleg a bajnoki cím sorsát is eldöntheti!

Csütörtöki Bajnokságok

Csütörtök 1.

A csütörtöki erősebb ligában is 8 csapat küzd a bajnoki címért mint a keddi testvérében. A keddivel ellentétben itt hatalmas befutó volt, hiszen a BB csapata mellett, a FootPanda és az Axiómák is kerületet volna az alsóházba, így az utolsó forduló sok mindenről döntött. A Kvikerz veresége a Retek FC ellen nem tartozott a meglepetés kategóriába. A Budakalász Butterflies – ÉsBarátai meccsből parázs rangadó alakult ki, amin aranyat érő egy pontot szereztek a fekete mezesek, ezzel bebiztosítva a felsőházi tagságukat. A forduló előtt már eldőlt, hogy a Sajtburger és az Axiómák is a felső ház tagja lesz, így a viszonylag nagy pontkülönbség miatt értékes 1 pontot szerezhetett az Axiómák a listavezető ellen. A tavalyi év meghatározó csapata az AC Seppelisco Vivo, az idei évben nem találja a ritmust, azonban biztosak vagyunk benne az “olaszok” a rájátszásra összeszedik magukat és az alsó ház élmezőnyében végeznek majd.

Csütörtök 2.

A csütörtöki másodosztályban már az utolsó forduló előtt eldőltek a felső és az alsó házi helyek, így nem sok izgalomra volt kilátás a felső és az alsó házi helyek eldöntésében a 7. záró mérkőzések előtt. A Xanyi a Svábokkal ennek ellenére igazi ki-ki meccset vívott az alapszakasz 3. helyéért, amit 2-1-re Sándorék nyertek meg. Az alsóházban az Építünk SE és a Drink King csapata szintén egy “6 pontos ” találkozót játszott egymással, azonban itt pontoszkodás történt egy izgalmas 1-1-es mérkőzésen. A forduló előtt fej-fej mellett haladó Lázadók a WC Firkászok csapatát fogadta. Nagyon döntetlen szagú találkozó volt a forduló előtt ez a mérkőzés, azonban a Lázadók gólzáporos győzelmet arattak a vendégek felett, aminek köszönhetően a Firkászok a 4 helyre zuhantak a forduló végére.

A héten már a rájátszás találkozói zajlanak, amiről még 2x adunk számotokra tájékoztatást. Nagy izgalmak várhatóak a végjátékban minden bajnokságunkban!

Forrás/fotó: https://www.beacfoci.hu/