Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

A kutyás szolgálatellátás jövője

„A szolgálati kutyázás jövője” címmel szervezett rendezvényt a Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály és az NKE székhellyel alapítandó Magyar Rendészeti Kutyákért Alapítvány Kohut Balázs NKE fejlesztési igazgató és Frigyer László r. őrnagy, az RTK szolgálati állatokkal kapcsolatos oktatásának koordinátora, a szakosztály vezetőjének az irányításával.

Az eseménynek – „a rendészeti kutyázás fellegvára” – a ROKK Kutyavezető-képző- és Állatfelügyeleti Főosztály Dunakeszin lévő telephelye adott otthont.

A rendezvényen részt vett Kovács-Pifka Péter, a Miniszterelnökség Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója, Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ vezetője, Kovács Sándor r. ezredes, az NKE Polgárőrség elnöke, Morva László r. alezredes, a ROKK Kutyavezető-képző- és Állatfelügyeleti Főosztály vezetője, valamint helyettese Szécsényi András r. alezredes,  Görbe Attila r. alezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály vezetője, Hajdú Tamás r. ftzls. a ROKK Kutyavezető-képző- és Állatfelügyeleti Főosztály mesterkiképzője, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes, az NKE RTK kollégiumvezetője, Balázs Sándor r. alezredes, a Bicskei Rendőrkapitányság kapitányságvezetője és Molnár Zoltán r. ftzls., az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat elnökhelyettese.

Az eseményen kiemelt téma volt a rendészeti szervek kutyás szakterületei közötti szorosabb szakmai együttműködés megteremtése, a szolgálati kutyákkal kapcsolatos oktatás minőségének emelése, a hallgatók és a vezetők érzékenyítése, valamint a szolgálati kutyás állomány munka- és életkörülményeinek a javítása.

Szöveg: Frigyer László r. őrnagy, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Felföldi Péter