Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

A „Szolgálati Agarak” rendészeti futócsapat újabb győzelme

A május 14-15-i hétvégén újabb sportrendezvényen, ezúttal jótékonysági futáson szerepelt a Szolgálati Agarak férfi és a női csapata. A versenyen a Rendészettudományi Kar hallgatói és oktatói is képviseltették magukat.
Az Agárlányok futócsapatát erősítette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről Kővári Bettina, Papolczi Emília és Gulyás Michelle hallgatók, míg a férfi futócsapatát Gráf Mátyás Máté végzős hallgató és Hajnal Kornél r. alezredes erősítette. 

„Másodszor is célba érünk” jótékonysági futás került megrendezésre zalaegerszegi rajttal és keszthelyi célba érkezéssel. A rendezvényen 66 km-t kellett teljesíteni a zalai dombokon a koraszülöttekért.

Új pályacsúcsot állítottak fel az agarak a fiúk 4 óra 45 perc 34 másodperces idővel, a lányok 5 óra 17 perc 53 másodperccel szakították át elsőként kategóriájukban a célszalagot.

A pontos útvonal: Zalaegerszeg – Csács – Nemesapáti – Gyűrűs – Kallósd – Zala Springs Golf Resort – Kustány – Egregy – Hévíz – Keszthely, amit érintettek a futók a csodaszép tájakon. A 66 kilométeren nagy szintkülönbségeket kell legyőzni a zalai dombokon a csapatoknak. Mindenesetre kapkodni kellett a levegőt rendesen, ahogy a koraszülöttek is igyekeznek lélegezni megszületésük pillanatában és lehet, hogy még órákig, napokig küzdenek, hogy sikeresen vegyék az első akadályukat az életben.
A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány nélkülözhetetlen tevékenységére és a koraszülött gyermekeket nevelő családokra.