Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Ludovikás érmekkel rajtolt el a pickleball szezon

A május 7-8-i hétvégén indult útjára a 2022. évi Országos Pickleball Bajnokság. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is Andocs városa szolgált a nyitóforduló helyszínéül, ahová minden eddiginél több játékos adta le a nevezését. Az előzetes tervek alapján a Ludovika SE színeit öt versenyző képviselte volna, ám a sérülések és a betegségek közbeszóltak. Végül háromfős különítmény utazott el a Somogy megyei településre, hogy számot adjanak tudásukról.

Kissné Vadasdy Ilona abban az Open kategóriában versenyzett, ami a versenysorozat történetében első alkalommal került kiírásra azok számára, akik csak most ismerkednek a sportággal. Ica egyesben egészen az elődöntőig menetelt, és bár végül az éremszerzés elmaradt, büszke lehet az általa nyújtott teljesítményre. Párosban sem tudott dobogóra állni partnerével, Matuz Józseffel, de ez mindössze néhány ponton múlott. A későbbi győztesekkel szemben például csak minimális különbséggel, 12:10 arányban maradtak alul, így a következő fordulóban minden további nélkül összejöhet számukra az áhított érem.

Kinál Zoltán és Szent-Andrássy Márk számára a férfi páros számmal indult a megmérettetés sorozat. Zoli eredetileg Takács Miklóssal vágott volna neki a tornának, ám Miklós nem tudott úrrá lenni hónapok óta húzódó térdsérülésén, így összeállhatott a Kinál – Szent-Andrássy formáció. Mivel Kinál rutinos párosos (2020-ban országos bajnoki címet szerzett Takáccsal), Szent-Andrássy pedig férfi egyesben tette le a névjegyét az elmúlt években, már előzetesen sejteni lehetett, hogy ez a formáció ott lesz valahol a dobogó közelében.

Szerencsére így is lett! A csoportmérkőzések abszolválását követően az elődöntőben az andocsi klub legerősebb párosa következett a Ludovikás versenyzőknek, akiket 15:8 arányban tudtak felülmúlni. A döntő aztán óriási izgalmakat és fordulatokat tartogatott. Bőhm Zoltán (Fair-Way SE) első ízben decemberben indult Takács Attilával (Fair-Way SE), akivel viszonylag könnyedén meg is tudták nyerni az év végi versenyt. Ezúttal is eljutottak a döntőig, ahol egészen 11:6-ig az ő szájuk íze szerint alakult az összecsapás. Utána viszont a Kinál – Szent-Andrássy kettős apró lépésekben zárkózni kezdett, míg végül jó megoldásaiknak és az ellenfél fáradtságának köszönhetően 15:13 arányban a maguk javára fordították a találkozót. Kinál tehát 2020 után ismét, Szent-Andrássy pedig első ízben örülhetett arany éremnek ebben a számban.

A második felvonást a két játékos számára a férfi egyes jelentette. Szent-Andrássy hibátlan mérleggel tudta le csoportját, míg Kinál összeszedett egy vereséget attól a Takács Attilától, akit néhány órával korábban párosban felül tudott múlni. Nem járt azonban rosszul ezzel a fiaskóval, csoportmásodikként ugyanis így is a negyedöntőbe jutott, ráadásul elkerülte Szent-Andrássyt is. Márk könnyed győzelmekkel verekedte döntőbe magát az egyenes kieséses szakaszban, míg Zoli a negyeddöntős találkozóját 6:9-ről fordította a maga javára, majd az elődöntőben 13:7-es előnyről engedte vissza egálra soros ellenfelét, ám végül 15:13 arányban győzött, így kialakult a Ludovikás házidöntő.

A finálét aztán 15:9 arányban Szent-Andrássy nyerte, aki ezzel a győzelmével megtette az első lépést harmadik magyar bajnoki címe felé.
A Ludovika SE csapata az egyesületek versenyében a 4. helyet szerezte meg.


Címkék: Ludovika SE