Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Aranyérmes újoncok a Tőr Országos Bajnokságon

Hétvégén került megrendezésre Zalaegerszegen az Újonc Tőr Országos Bajnokság, ahonnan a Ludovika SE vívói aranyéremmel térhettek haza.

Mind a fiúknál, mind a lányoknál ludovikás aranyérem született. A fiúknál 64 indulóból két ludovikás vívó, Bodor Áron és Hamzi Balázs vívta a döntőt. Mindketten magabiztos vívással kerültek be a döntőbe, ahol végül Bodor Áron nyerte a meccset.
A lányoknál Haroni Agapi higgadtan, türelmesen vívta végig a napot, így a végén az ő nyakába került az aranyérem. Németh Emma a saját korosztályban nyert aranyérme után pedig az eggyel nagyobbaknál is bizonyított, és a 8. helyen végzett.

A vasárnap zajló csapatversenyen a Bodor Áron, Hamzi Balázs, Németh Benedek és Somodi-Nagy Gergő alkotta újonc fiú tőrcsapatnak sikerült ezüstérmet szereznie. A kvartett izgalmas küzdelemben a szigetszentmiklósi csapattól kapott ki néhány tussal.
A lányoknak ezúttal nem sikerült döntőbe jutniuk, de végig becsülettel küzdöttek, és megszerezték az 5. helyet. A kiélezett asszóban az országos bajnok, Haroni Agapi 43:44-ről fordított, és adott győztes találatot, így Németh Emma, Lizer Dorottya és Erdődi Zorka csapata 5. lett.

A Ludovika SE kettes csapatai is derekasan helytálltak; a fiúk 11.-ek, a lányok pedid 13. helyen zártak. Fontos tapasztalatszerzés volt ez számukra.