Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Öttusa: Gulyás Michelle nyerte a budapesti vk-versenyt

Magyar himnusszal ért véget a budapesti rendezésű öttusa világkupaverseny szombati napja, miután a nőknél Gulyás Michelle győzött a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen zajló eseményen. A férfiaknál Demeter Bence negyedikként ért célba, ezzel ő lett a legjobb versenyzőnk a mezőnyben.

A nőknél Gulyás Michelle-ért és Guzi Blankáért szoríthattak a szurkolók a délutáni női döntő során, Guzi azonban egy verőhiba után az utolsó akadálynak nekiütközött lovával és leesett róla, így ő gyakorlatilag kiszállt a versenyből, ennek ellenére szívvel-lélekkel végigküzdötte a visszalévő versenyszámokat is. A duplán hazai közönség előtt versenyző Gulyás – aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – két verőhibával mehetett a bónuszvívásra, ahol négy győzelme nyolc extra másodpercet hozott a konyhára. Úszásban a harmadik legjobb időt teljesítette, így mindössze öt másodperc hátrányból várta a laser runt, ahol az első lövészet után máris az élre állt és hamarosan az előnye lett ennyi. Hiába volt ingadozó a lövészeten nyújtott teljesítménye, az egész mezőny elég hektikusan teljesített a lőállásban.

Mikor negyedszerre vették kezükbe a pisztolyt a versenyzők, az olasz Elena Micheli és az egyiptomi Szalma Abdelmakszoud el is lőtte magát, így végül Gulyás rendkívül stabilan, utcahossznyi előnnyel nyerte meg a hazai világkupaverseny női egyéni versenyszámát.

 

Forrás: nemzetisport.hu
Fotók: Buza Virág


Címkék: öttusa RTK