Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Erős fejlődési pályán a Ludovika SE

Tavaly nevet változtatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete, a Ludovika SE így szeretné megjeleníteni az NKE gyökereit jelző brandet – hangzott el a Ludovika Sport Évnyitó rendezvényén. Kiderült az is: az egyetemi sport és ezzel együtt az Egyesület szakosztályai átvészelték a járványos időszakot, a hallgatók ismét igénybe veszik a szolgáltatásokat és egyre több egyetemi polgár igényel sportkártyát.

A rendezvényen Kovács Gábor rendőr dandártábornok, az Egyesület elnöke azt mondta: az SE időről időre képes volt megújulni, tevékenységük eredményét jelzi, hogy a szakosztályok tagjai előkelő helyeket szereznek a MEFOB sportági versenyeken, egyes szakosztályoknak pedig iskolateremtő munkásságuk van, ez is az egyetem jó hírnevét viszi előre. Az SE elnöke megköszönte Koltay András prorektor támogatását, aki – megfogalmazása szerint – felismerte a sportkomplexumokban rejlő lehetőségeket és támogatta a munkát. Kovács Gábor szerint a Ludovika SE újabb fejlődés előtt áll, amihez Deli Gergely, a Szenátus által megválasztott rektor támogatását is kérte.

Nagy Gergely, a Sportiroda vezetője szerint az Egyetem sportban érintett szervezeti egységei, így különösen az RTK Testnevelés Tanszék, a HHK Katonai Testnevelési és Sportközpont, a Sportiroda és a Ludovika SE közös együttműködése tavaly is látható volt az egyetemen, hiszen a gólyatábor, a Somorjai Emlékverseny, a Ludovika Piknik és Sportnap, a Kárpát-medencei Egyetem Kupájának házigazda szerepe, az NKE Liga egyetemi focibajnokság, vagy a Judo MEFOB megrendezése mind jelzi ezt. Az irodavezető beszélt az Egyesület szakosztályainak eredményességéről is. A vívó szakosztály indulása például beváltotta a reményeket, országos bajnoki címekkel büszkélkedhetnek egyéniben és csapatban is. A tollaslabda szakosztály tagjai közül 3 Ludovikás játékos jutott be a TOP 10-be, a futsal, kosárlabda és röplabda szakosztályok sikeresen átvészelték a járványos időszakot, ősszel pedig újraindulhattak a nagy létszámot megmozgató edzések: testépítő, úszó, lövész és a hozzájuk csatlakozó cheerleading. A katonai hagyományőrök szinte minden nagy hagyományőrző fesztiválon jelen vannak.

A szabadidősport erősödését jelzi, hogy szeptembertől újra sokan használják az egyetemi Sportkártyát, jelenleg is 300 ilyen van forgalomban - sorolta Nagy Gergely, aki hozzátette: a kártyabirtokosok számára ősztől jóga, aerobic és pilates edzéseket kínálnak, céljuk a szolgáltatások bővítése, de a versenysportban és a felsőoktatási sportban is szeretnének előrelépni.

Az évindítón hagyományteremtő szándékkal díjazták az Egyesület legeredményesebb  szakosztályvezetőit és kiemelt támogatóit, míg Koltay András az NKE prorektora és Kovács Gábor elnök a Ludovika SE örökös tagja címben részesült.

Díjazott szakosztályvezetők:

Regényi Kund

Horváth Tibor

Veres Csaba

Várhegyi Katalin

Bartóki-Gönczy Balázs

Díjazott támogatók:

Lövészszakosztály: InHold Zrt. – Bódis Kornél, Ruag Ammotec Hungary – Somogyi Richárd

Tonfa Szakosztály: B-Pro Kft. –Viplak Attila, Merána Kft. - Rácz Dániel, Aegis General Kft. – Dankó Zoltán, Lumus Swat Kft. – Tercs Károly

Ludovika SE örökös tag: Koltay András, Kovács Gábor

Szerző: Tasi Tibor
Fotó: Szilágyi Dénes
Videó: Halápi Katinka