I. osztályú felnőtt tornát nyert a Ludovika SE sportolója

A 2021. év az ifjúsági korszak lezárultát jelentette Francia Botond számára, aki az új évben már csak felnőtt tollaslabda tornákon ragadhat ütőt. Ez azonban a jelek szerint cseppet sem viselte meg első számú férfi játékosunkat, ugyanis rögtön egy arany éremmel kezdte meg 2022-es szereplését.

Boti az U19-es korosztályt decemberben, Cegléden búcsúztatta, ahol két második helyezéssel gazdagodott. Nem volt messze egyik számban sem a győzelemtől, fiú párosban ugyanis két szoros játszmában maradtak alul Wang Ou Yang-gal a fináléban, míg fiú egyesben tetemes, 7 pontos előnyre tett szert a döntő mérkőzés harmadik játszmájában, előnye azonban az összecsapás utolsó harmadában hátrányba fordult, így a végén ellenfele örülhetett.

A január elején megrendezett Budapest Bajnokságon azonban minden álomszerűen alakult. Boti második kiemeltként a tabella alján kapott helyet. Első mérkőzésén ugyan még szetthátrányból kellett fordítania a csapatunktól nemrég eligazolt Horányi Gábor ellen, ezt követően azonban könnyed győzelmekkel jutott el a döntőig, ahol Kígyós Keán várt rá. Keánt Cegléden 21:18, 21:11 arányban múlta felül, így joggal bizakodhattunk a győzelmében, ami szerencsére össze is jött! Ezúttal mindkét játszma szorosra sikerült, de Boti ez alkalommal is felül tudott kerekedni hajdúszoboszlói ellenfelén, így a decemberi ceglédi elsősége mellé újabb felnőtt férfi egyes arannyal, egy rakás kupával, no és persze a Budapest bajnoka címmel gazdagította trófeagyűjteményét.

Boti mellett négy Ludovikás tollaslabdázó nevezett még a tornára. Közülük Bartha Botond számára sikerült legjobban a megmérettetés sorozat, aki bár az első osztályú férfi egyes versenytől hamar búcsúzni kényszerült, másod osztályban robbantott, és meg sem állt a tornagyőzelemig. A döntőben heroikus csatában győzte le a pécsi Kováts Mátét, biztosítva ezzel, hogy mindkét férfi egyes számot Ludovikás játékos nyerje! Kollár Tamás a legjobb 8-ig verekedte el magát az első osztályú férfi egyes számban, és nem sok választotta el attól, hogy magasabban rangsorolt ellenfelét legyőzve az elődöntőbe jusson, de sajnos végül ez nem jött össze.
Sajó Dóra a másod osztályú vegyes párosban próbált szerencsét a BEAC-os Vasvári Viktorral, de szerencsétlen sorsolásuk folytán rögtön a későbbi döntős ellen kezdtek, akik a végállomást jelentették számukra.

Úgy tűnt, hogy többéves kihagyás után ismét ütőt ragad Molnár Kristóf is egy magyar tollaslabda ranglistaversenyen, de végül le kellett, hogy mondja a részvételt, így visszatérésére még várnunk kell.