KEK jótékonysági átadó

2021. október 14-16. között 12. alkalommal rendezte meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK), melynek fő helyszínéül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campus és Sportlétesítményei adtak otthont.

Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportolt együtt. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Campuson zajló tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérték össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban. Az összmagyar multisport esemény idén először egészült ki futóversennyel. A KEK Run 2021 elnevezésű eseményre október 16-án került sor a Ludovika Campuson.

A tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A nemes cél érdekében a KEK szervezői idén is összefogtak a résztvevő csapatokkal, támogatókkal, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítsék.

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány okozta zárlatok miatt elmaradt a szokásos kárpátaljai átadó. 2020-ban a Tiszasalamoni Általános Iskola és a Mezőgecsei Általános Iskola számára gyűjtöttek felajánlásokat, míg 2021-ben a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulói voltak a kedvezményezettek. A gyűjtések során felajánlott sportszereket a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselői – Nagy Gergely Gyula, NKE Sportiroda vezető és Szabó-Takács Réka, sportreferens – november 18–19-én adták át a tanintézmények diákjainak.

A központi átadó eseményre a Mezőgecsei Általános Iskolában került sor, ahol elsőként Mester András, a település elöljárója köszöntötte a megjelenteket, majd köszönetet mondott az adományokért. Kiemelte, nagy megtiszteltetés számukra, hogy az intézmény is a kedvezményezettek között van, s ezáltal olyan alapvető sporteszközökkel gazdagodik, melyekből sajnos hiány van a helyi iskolákban.

Az átadón köszöntötte a vendégeket és az iskolásokat Beke Mihály András beregszászi magyar ügyvezető konzul, Fodor Gyula, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) rektorhelyettese, a Beregszászi Járási Tanács KMKSZ-frakciójának képviselője, valamint Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Kulturális Osztály vezetője.

A sporteszközök átadója után a gyerekek birtokba vették a különböző sporteszközöket, majd kidobóst játszottak a BEAC és az NKE képviselővel. A jótékonysági körutat a Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban zárták, ahova a korábbi években született kiváló kapcsolatnak köszönhetően kaptak ismét meghívást a KEK szervezői.

Köszönjük a KEK támogatóinak, együttműködő partnereinek és a KEK, KEK Alumni résztvevő felsőoktatási intézményeinek, egyesületeinek, csapatainak és játékosainak, hogy évről évre egy-egy nemes ügy mellé állnak azzal, hogy részt vesznek a KEK jótékonysági programjának támogatásában.


Címkék: NKE KEK