NKE-s hallgatók a Judo MEFOB dobogójának legmagasabb fokán

Egy év kihagyás után rendezték a 2021-es Judo MEFOB-ot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában november 14-én, zárt kapuk mögött. Az eseményen tizenkilenc felsőoktatási intézmény, közel háromszáz hallgatója küzdött meg idén az egyetemi bajnoki címért.

Az eseményt Freyer Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője nyitotta meg és köszöntette a rendezvény résztvevőit, majd beszédet mondott Hautzinger Zoltán r. ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánhelyettese, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, valamint Németh Endre, a Testnevelési Egyetem Küzdősportok Tanszék vezetője. Ezt követően léptek tatamira a hallgatók.

A verseny négy tatamin, huszonnyolc kategóriában zajlott. Az 1-3. küzdőtéren a profik, míg a 4. küzdőtéren az amatőrök versenyeivel kezdődött meg a bajnokság. Az A kategória befejeztével rövid eredményhirdetés után amatőrök küzdhettek tovább egymással az Arénában.

A profik között a nőknél 48 kg-ban Beringer Fatime (PTE), 52 kg-ban Knetig Emőke (PTE), -57 kg-ban az U23 Európa-bajnoki ötödik helyezett, Gyertyás Róza (NKE), 63 kg-ban a junior vb bronzérmes Varga Brigitta (PTE), 70 kg-ban U23-as Európa-bajnoki bronzérmes Gercsák Szabina (NYE), 78 kg-ban Gergácz Enikő (NKE) szerzett aranyérmet.

Ugyanebben a kategóriákban a nőknél hallgatóink az alábbi helyezéseket érték el:
-52 kg: Vörös Seron II. hely

A férfiaknál -60 kg-ban Feczkó Csanád (PPKE), -66 kg-ban Gombás Bálint Márk (TE), -73 kg-ban Szatmári György (TE), 81 kg-ban Tóth Botond (BME) szerezte meg az aranyérmet. -90 kg-ban és -100 kg-ban a Testnevelési Egyetem hallgatói diadalmaskodtak, előbbi súlycsoportban Nerpel Gergely, utóbbiban az olimpikon és fair play díjas Csoknyai László, akinek utolsó MEFOB mérkőzéseit tekinthették meg a Ludovika Aréna küzdőterén. A 100 kg-osok között az aranyérmet az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Sipőcz Richárd (SZE) szerezte meg.

A B kategóriában a nőknél -48 kg-ban Timár Bernadett (TE) , -52 kg-ban Glasovits Villő (SZTE), -57 kg-ban Mandeville Dominika (TE), -63 kg-ban Varga Klaudia (NKE), -70 kg-ban Teleki Blanka (TE), -78 kg-ban Szlezák Anna (TE), +78 kg-ban Hárs Barbara (PTE) szerzett aranyérmet.

Ugyanebben a kategóriában a nőknél hallgatóink az alábbi helyezéseket érték el:
-70 kg: Halasi Adél II. hely, Konstantzer Petra III. hely
-78 kg: Major Vivien Ágnes III. hely, Kertész Luca III. hely
+78 kg: Koósz Nóra II. hely, Vida Szűcs Renáta III. hely

A férfiaknál -60 kg-ban Kocsár Balázs Árpád (TE), -66 kg-ban Aladics Gergő (PTE), -73 kg-ban Lévay Dániel (TE), -81 kg-ban Bak Barnabás (PTE), -90 kg-ban Lőkös Krisztián (NKE), -100 kg-ban Kripák Sándor (NKE), +100 kg-ban Miklós-Balogh Ádám (NKE) állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A férfiaknál hallgatóink az alábbi helyezéseket érték el:
-60 kg: Polgári Boldizsár III. hely
-81 kg: Csák Levente III. hely
-90 kg: Bella Íliász III. hely, Farkasdy Levente III. hely
-100 kg: Fitos Gergő II. hely
+100 kg: Kulcsár Gergő II. hely, Bognár Richárd III. hely

A csapatversenyen az első helyen a Testnevelési Egyetem hallgatói végeztek, ezüstérmet szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, míg bronzéremmel térhet haza a Pécsi Tudományegyetem.

A Judo MEFOB-ot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Testnevelési Egyetem szervezte, közreműködött a Magyar Judo Szövetség és az Újpesti Torna Egylet.


Fotók: Szilágyi Dénes 
Videó: Halápi Katinka


Címkék: Judo MEFOB NKE