Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Sárkányhajós sikerek a győri bajnokságon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának csapata, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar négy hallgatójával kiegészülve nevezett az idei Sárkányhajó MEFOB-ra. A bajnokságot Győrben rendezték meg október elsején.

A 200 m-es előfutamokon az időeredményünk alapján a legjobb negyedik hellyel bekerültünk a döntőbe, ahol bár sikerült javítani az előző időeredményünkön, negyedik helyen értünk célba, néhány másodperccel lemaradva a dobogóról.

A 2000 m-es futamoknál az első időfutamba kerültünk, amit a legjobb idővel teljesítettünk a négy hajó közül. Az időfutamunkat megnyerve időeredményünk a negyedik helyre volt elég ebben a versenyszámban is, néhány másodperccel lemaradva itt is a dobogóról.

Másnap a XVII. Győri Sárkányhajó Fesztiválon vettünk részt, ahol 200 m-en összesen 12 induló szerepelt. Az időfutamokat követően az 1. dimenzióba kaptunk besorolást, azon belül a 2. középfutamban indulhattunk. Itt másodikak lettünk, és ezzel bekerültünk az „A” döntőbe. A döntőben végül bronzérmesek lettünk.

Köszönjük a felkészítést Ódor Tibornak, a Sugo Sárkányhajó Club elnökének, aki végig velünk volt a felkészüléstől a versenyekig.

Gratulálok a csapat minden tagjának, köszönöm áldozatos munkájukat és további sok sikert kívánok nekik ebben a sportágban (is)!

Szöveg: Sódar Béla Balázs


Címkék: NKE VTK