Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Megalakult a Ludovika Cheerleading szakosztály

Hivatalosan is megalakult a Ludovika SE Cheerleading szakosztálya, így szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak is lehetősége nyílik részese lenni ennek a hazánkban új, ám feltörekvő sportágnak. 

A Ludovika SE cheerleading csapata képviseli az egyetemet rendezvényeken, buzdítja a hazai csapatokat és a nézőközönséget sporteseményeken, valamint szerez hírnevet az egyetemnek a Magyar Cheer Szövetség és a MEFS által szerevezett versenyeken.

Mi is az a cheerleading?
A cheerleading egy amerikai gyökerű sportág, mely a közelmúltban teljes jogú elismertséget kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól. Az eredetileg szurkolásra hivatott műfajnak jelenleg két válfaját különítjük el egymástól. A cheerleading egy torna alapú sportág, mely látványos emeléseket, több méter magas dobásokat és talajakrobatika elemeket ötvöz. A performance cheerleading, azon belül is freestyle pom, klasszikus balett és jazz alapokra épülő dinamikus táncstílus, melynek alapját az ugrások, forgások, valamint látványos koreográfiák adják. 

Cheerleading: A világbajnoki dobogós kanadai válogatott 2019-es gyakorlata: https://www.youtube.com/watch?v=tNPw4qQmDZc
Perfromance Cheer: Az Európa- bajnok szlovén válogatott 2019-es gyakorlata: https://www.youtube.com/watch?v=ydlpSTd290E

Mire számíthatnak az NKE hallgatói?
Elsőként a hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gólyatáborában találkozhatnak a Ludovika Cheerleading szakosztállyal, ahol a sportolók látványos bemutatókon keresztül mutatják be a sportág valódi arcát.

Az edzések 2021. szeptemberében kezdődnek heti két alkalommal a Ludovika Campuson. A szakképzett edzők mind a cheerleading, mind a freestyle pom edzéseken való részvételt biztosítják a hallgatók számára. (Erről bővebb információ hamarosan). 

Miért jó cheerleadernek lenni?

  • egy igazán összetartó közösséghez tartozhatsz, hiszen a cheerleading alapja a csapatmunka
  • az egyetem hazai mérkőzésein a cheerleader csapat a jó hangulat felelőse
  • számos eseményen léphetsz fel az NKE színeiben
  • versenyzési lehetőség a Magyar Cheer Szövetség és a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség által szervezett bajnokságokon

Az edzéseken való részvételnek nem feltétele az előképzettség, hiszen a cheerleading egyik szépsége, hogy mindenki megtalálja benne a számára tökéletes mozgásformát. A csapat vár minden olyan NKE hallgatót, akit érdekel a tánc vagy az akrobatika világa és szívesen kipróbálnának egy olyan sportágat, mely új formába önti ezeket. A cheerleadingben mindig van hová fejlődni, így edzésről edzésre új kihívásokkal találkozhatnak a hallgatók.

Bővebb információk hamarosan:
Facebook:https://www.facebook.com/Ludovika-Cheerleading-105752191807411/?ref=page_internal
Instagram:https://www.instagram.com/ludovika_cheerleading/?hl=hu

 

 


Címkék: NKE SE Cheerlieading