Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Kiemelkedő évet zárt az NKE a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság pontversenyében

Az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet osztja ki minden évben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Spotszövetség (MEFS). A díjátadón azokat az egyetemi, főiskolai sportolókat díjazzák, akik az adott évben Universiadéról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazokat a hallgatókat, akik az Egyetemi Európa-bajnokságon érmet, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek. Az idei évben egyéni elismerésben részesült többek között Egyetemünk hallgatója, Szakonyi Dániel, aki a nyári Universiade vízilabda csapatának tagjaként bronzérmet szerzett.

Az ünnepséget Dr. Schanda Tamás az ITM tudás- és innováció-menedzsmentért felelős miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkár beszéde nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a sport a személyiségfejlődésnek és az egészségfenntartásnak is az eszköze, akik pedig a felsőoktatási tanulmányaik mellett kiemelkedő sporteredményeket is elérnek, azok a hallgatók a nemzet kincsei. A folytatásban Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár példaképnek nevezte a megjelent hallgatókat, mert nem csak hazájukat, hanem egyetemüket és főiskolájukat is képviselték az év nemzetközi versenyein.

A díjátadó keretében osztották ki a Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság intézményi pontversenyének (MEFOB) díjait is, ahol hallgatóink kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a második helyet szerezte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az eredményért járó trófeát Dr. Szarka Gábor campus főigazgató vette át az Egyetem nevében Dr. Kiss Ádámtól, a MEFS elnökétől.

Gratulálunk minden hallgatónknak, akiknek köszönhetően ez az eredmény létrejöhetett, reméljük az elkövetkező években is hasonló eredménnyel és egyben lelkesedéssel fognak küzdeni azért, hogy Egyetemünk hírnevét erősítsék.


Címkék: nke mefob mefs