Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Remekül küzdött az NKE hallgatója az év öttusaversenyén

Gulyás Michelle a 27. helyen végzett a hagyományos versenyben a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatója vegyes váltóban a 12. helyen zárt.

A még csak 18 éves Gulyás Michelle 9 győzelemmel és 26 vereséggel a 34. helyen fejezte be a vívást, úszásban viszont ötödik lett. Bónuszpontot nem tudott szerezni, így a harmadik számot a 31. helyről várta. Négy akadályveréséért, de szintidőn belüli lovaglásáért 272 pont járt neki, ezzel maradt a 31. Végül négy helyet tudott még javítani a kombinált számban. "Örülök, hogy a gyengén sikerült csütörtöki vívásom után fel tudtam állni, és szép eredménnyel zártam" – értékelt az MTI-nek az NKE hallgatója. Gulyás Michelle kiemelte: "Amikor kihirdették, hogy Magyarországon lesz a világbajnokság, az volt a célom, hogy rajthoz tudjak állni. Az, hogy egyéni induló lehettem, és a döntőbe is bekerültem, a legnagyobb ajándék volt nekem ebben az évben." Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt az ifjú versenyző döntőbe jutásával. "Jól úszott és lovagolt, jó napot csinált, ebből tud építkezni" – vélekedett a szakvezető.

A vb utolsó napján rendezték a vegyes váltók versenyét, amelyben Gulyás Michelle és Kardos Bence a 12. helyen végzett. A páros 13 győzelmet aratott és 27 vereséget szenvedett a Ludovika Arénában rendezett vívásban, így a 17. helyről várta a második számot. Az úszásra a mezőny átköltözött a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénába. A 2x100 métert a mobilmedencében a 18 éves Gulyás és a 21 esztendős Kardos párosa teljesítette a leggyorsabban. Vívásban Gulyás és Kardos hamarabb lépett pástra a főlelátó előtt, de nem szereztek pluszpontot, mivel kikaptak a csehektől. A lovaglás viszont jobban sikerült számukra: egy verőhibáért és hét másodperces időtúllépésért 284 pontot szereztek. A kombinált számnak a két magyar csapat egymás után, a 14., illetve a 15. helyről vágott neki. Gulyás a második 800 méteres körében megelőzte Kovács Saroltát, Kardos Bence pedig később még két ellenfelét hagyta le. "Nem az volt a fő célunk, hogy mi legyünk a sikeresebb magyar kettős, hanem hogy minél jobban szerepeljünk" - válaszolta felvetésre Gulyás Michelle. "A kombinált szám mindkettőnk erőssége. A mostani versenyen megtapasztaltuk, mire kell hangsúlyt helyeznünk, miben kell fejlődnünk a jövőben: a fizikai számok és a lovaglásunk jó, a vívásra kell nagyon figyelni" - mondta. Hozzátette: a vívás kivételével sikerült felszabadultan versenyeznie.

A budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak az NKE Ludovika Arénája és a Kincsem Park adott otthont. A vb lett az év legjobb öttusaversenye. A szervezők az ezért járó díjat a nemzetközi szövetség (UIPM) szombat esti gáláján vehették át.

 

Szöveg: MTI, Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes