Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Újabb két röplabda Európa Liga mérkőzésnek adott otthont a Ludovika Aréna a hétvégén

Győzelemmel fejezte be Európa Liga-szereplését női röplabda válogatottunk, miután küzdelmes mérkőzésen 3:1-re legyőzte Ausztriát a Ludovika Arénában.  Az esti mérkőzések után azonban eldőlt, hogy nem jutott be az Európa Liga négyes döntőjébe. A mieink hihetetlenül balszerencsés módon, gyakorlatilag az osztrákok ellen elvesztett szett miatt maradtak le a horvátországi Final Fourról.

A mieinknek két lehetősége lett volna a bejutásra: az egyik, ha a franciák megint legyőzik a horvátokat bármilyen arányban, ez esetben ugyanis a mieink nyerték volna a csoportot. A horvátok azonban simán 3:0-ra nyertek, így ez a kapu bezárult.

Női Európa Liga, 6. forduló:

MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 3:1 (–18, 16, 18, 23)

Ludovika Aréna, 850 néző. V: Gudmundsson (izlandi), Halász T. (magyar)

MAGYARORSZÁG: Tálas 5, Sándor 18, Nagy E. 8, Bokorné Liliom 10, Szakmáry 17, Pekárik 8. Csere: Molcsányi (liberó), Németh A., Cicic, Török. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt

AUSZTRIA: Schmit 3, Chrtianska 12, Oiwoh 3, Maros 17, Holzer, Müller. Csere: Huber (liberó), Wallner, Katz 1s, Nesimovic. Szövetségi kapitány: Svetalana Ilic

 

A férfiak jól kezdték az Ausztria elleni mérkőzést, bár végig az osztrákok vezettek, nem engedtük őket 1-2 pontál távolabb. Az első két szettet azonban az vendégek húzták be, így 2:0 volt az állás. A harmadik szettet a mieink kezdték jobban, de hiába léptek meg két, majd négy ponttal is, az osztrákok mindig ki tudtak egyenlíteni, sőt 16:16 után a vezetést is átvették. Nem hagyták magukat leszakítani a fiúk, két pontos hátrányból is egyenlítettek, de így is az osztrákok jutottak meccslabdához, és már az elsőt ki is használták, hiába kért challenget Bogdan Tanase.

Férfi Európa Liga, 6. forduló:

MAGYARORSZÁG – AUSZTRIA 0:3 (–24, –21, –23)

Ludovika Aréna, 700 néző. V: Arrarte Mira (spanyol), Horváth M. (magyar).

MAGYARORSZÁG: Dávid Cs. 6, Szabó A. 9, Horváth K. 13, Blázsovics 3, Flachner D. 5, Keen. Csere:Bán (liberó), Magyar 3, Kalmár, Nagy J., Bozóki 3. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.

AUSZTRIA: A. Berger 13, Grabmüller 8, Büchegger 18, Menner 4, Wohlfahrtstätter 5, Tusch 1. Csere: Kroiss (liberó), Tröthann, Landfahrer 8. Szövetségi kapitány: Michael Warm.

 

(forrás: Magyar Röplabda Szövetség hivatalos weboldala)