Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Véget ért a 2019-es Futsal MEFOB Final4 a Ludovika Arénában

Június 5-6 között került megrendezésre az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság országos döntője futsal sportágban.

 A férfi csapatok esetében az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely mellett a BME az ELTE Budapest, továbbá a Kaposvári Egyetem  jutott be a Final Fourba.  A női csapatoknál igaz a DE jogot szerzett az indulásra, de sérülések miatt nem tud részt venni a négyes döntőn, így az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, a TE és az ELTE Budapest küzdött meg azért, hogy ki legyen a 2018/2019-es tanév legjobb egyetemi futsal csapata!

A megnyitón Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, Szalay Krisztián az ELTE rektori tanácsadója és Juhász Péter az NKE sportirodájának vezetője köszöntette a döntős csapatokat.

A torna végig kiélezett és heves küzdelmeket hozott. A résztvevő csapatok a sportszerűség határain belül mindent megtettek azért, hogy saját egyetemüket méltóképpen képviseljék, így színvonalas és izgalmas mérkőzéseket láthattunk. A csütörtöki napra kialakult a torna végeredménye, amely a következőképpen alakult:

Női Futsal MEFOB:

1. Testnevelési Egyetem
2. Eötvös Loránd Tudományegyetem
3. ELTE, Savaria Egyetemi Központ

Férfi Futsal MEFOB:

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem
2. ELTE, Savaria Egyetemi Központ 
3.Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
4. Kaposvári Egyetem

A díjátadó ceremónián Lovász Tamás az MLSZ Budapesti Igazgatója, Mersich Péter MLSZ futsal szakágvezető, dr. Székely Mózes MEFS főtitkár és Rósa Henrik az NKE Campus Igazgató-helyettese, korábbi válogatott labdarúgó adták át a legjobbaknak járó díjakat.

Köszönjük a csapatoknak és a szervezőknek a részvételt, a győzteseknek pedig gratulálunk!