Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Díjeső az 5 éves NKE SE születésnapján

Díjakat, elismeréseket adtak át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének ötödik születésnapja alkalmából a Ludovika Főépület Hunyadi termében. Az NKE SE 26 szakosztályában mintegy 800-1000 fő sportol, hallgatók és dolgozók egyaránt.

A díjátadón Kovács Gábor r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes, az NKE SE elnöke felidézte az öt évvel ezelőtti alapítás fő motivációját, amely egy önálló sportegyesület létrehozását tűzte ki célul a Sportos Egyetem koncepcióval összhangban. Ennek a háttere, hogy az egyetemen a különféle hivatásrendek tagjai sportos életmódot folytatnak, amihez lehet csatlakozni, várják a többi kar hallgatóit és az egyetemi dolgozókat is. A hagyományos sportágak mellett olyanok is megtalálhatók, amelyek más egyesületekben nem. Mára több szakosztály képviseli magát nemzetközi és hazai versenyeken, de ott vannak az egyetemi versenyrendszerekben, például a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán, a MEFOB-on is. Több éves hagyomány, hogy az NKE SE hagyományteremtő rendezvényeket és táborokat szervez, a legemlékezetesebbek közé tartozik a sítábor Ausztriában, vagy a különféle túrák. Az elnök szerint a 2016 óta közhasznú egyesületként működő szervezet sikeres munkát végez, honlapjukon gazdag rendezvénykínálatról lehet olvasni.

Az egyesületben végzett munkájáért díjat kapott Várhegyi Katalin, az NKE SE szakmai vezetője. Az elismeréseket Kovács Gábor r. dandártábornok, oktatási rektorhelyettes, az NKE SE elnöke adta át a Hunyadi teremben rendezett ünnepségen.

A díjazottak névsora: NKE SE díjazottak

Az eseményről készült videónkat itt tekinthetik meg:

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes

Videó: Halápi Katinka