Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Emlékverseny az NKE-n, példátlan összefogással

Széleskörű összefogással rendezte meg az I. Somorjai Gábor Emlékversenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete, az NKE SE. A résztvevő 15 gárda között voltak hivatásos, hallgatói és vegyes csapatok is.

Somorjai Gábor r. hadnagy, a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányságán dolgozott. 2009-től volt az NKE SE Tonfa Szakosztály tagja, ahol az utóbbi években instruktori minőségben is segítette a fiatalok fejlődését. „Igazi motorja volt a csapatnak, mindig segítette a táborok, szemináriumok szervezését, lebonyolítását. Folyamatosan képezte magát, ezt igazolja az is, hogy a rendészeti sérültellátó Police Medic képzésben is oktatói minősítést szerzett” – ezekkel a szavakkal emlékeztek bajtársai a 2018-ban elhunyt rendőrtisztre.

„Azok az értékek: a tisztesség, helytállás és becsület, amelyet a Hadnagy Úr képviselt, egy fair versenyben mutatkoznak meg. A résztvevők önmagukkal is versenyeznek, de segítik társaikat is, mert mi egy csapatba tartozunk” – fogalmazott megnyitó beszédében Piros Attila r.dandártábornok. Az országos szintű verseny szervezésében sokan fogtak össze, hogy megemlékezzenek elhunyt társukról. Ez az első verseny és a feladatokat az NKE SE szakosztályainak tagjai találták ki úgy, hogy a résztvevő hivatásrendeknek is megfelelő legyen – erről beszélt az egyetemi honlapnak Várhegyi Katalin, az NKE Sportegyesület szakmai vezetője.

A verseny során meghatározott időre kellett különböző feladatokat végrehajtani. Volt köztük falmászás, akadálypálya, MOL- LIMO – BUBI vezetéstechnikai pálya, lövészet, illetve elsősegély-, és intézkedéstaktikai feladatok, de kemény erőnléti gyakorlatok is: fekvenyomás, evezés, felhúzás, tolódzkodás és húzódzkodás.

Mindhárom kategóriában az első három helyezett csapat érmet, kupát és ajándékcsomagot kapott, minden résztvevő pedig névre szóló oklevelet, valamint a csapatok ajándékcsomagot, amelyeket egyebek mellett a kerületek önkormányzatai ajánlottak fel, de érkezett díjfelajánlás Borsodból is. 

A verseny az 5 éves a NKE-SE rendezvénysorozat keretében zajlott.        

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes