Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Az ELTE nyerte a BEFS futsal döntőt a Ludovika Arénában

A négyes döntő első mérkőzésén az ELTE-BEAC csapata lépett pályára a SOTE ellen. A meccsen mindkét együttes a biztos védekezésére építette fel a játékát, a nézők kevés helyzetet láthattak, melyből mindkét egyetem egy-egy gólt szerzett, ezért következhettek a büntetők. Itt az ELTE hálóőre egy hatméterest hárított, míg csapattársai hibátlanul lőttek, így kvalifikálták magukat a döntőbe. A második elődöntőn a rutinos és sokszoros győztes BME játszott a Pázmány ellen. A mérkőzés a műszakisok győzelmét vetítette előre, amit végül ha nehezen is, de hoztak, 2-1 arányban sikerült felülmúlniuk a Pázmányt.

A bronzmérkőzés kisebb tétje éreztette hatását, a Pázmány játékosai felszabadultan, hatalmas kedvvel játszottak a mérkőzésre kilátogatók közel 100 szurkolójuk legnagyobb örömére, végül 3-1-re legyőzték az elfáradó SOTE együttesét, ezzel megszerezték a harmadik helyet.

Ezt követően következhetett a nap fénypontja a Final 4 döntője! Az első félidőben címvédőhöz méltó játékot mutatott a tavalyi győztes BME, rendre veszélyes támadásaikkal 3-0-ra hozták ezt a játékrészt az ELTE-BEAC ellen. A második félidőben viszont visszaálltak, és csak arra törekedtek, hogy legalább egy gólt valahogy megőrizzenek előnyükből. Az ELTE játékosai mindent megtettek, hogy feltörjék a reteszt, a végén már a kapust is lehozva, kockáztatva öt a négy ellen támadtak. A mérkőzés képe teljesen megváltozott, az ELTE az utolsó percekre kiegyenlített. A kétszer 5 perc hosszabbítás nem hozott gól, bár az ELTE már dominálta a ráadást. A büntetőrúgások alatt az ELTE cserekapusa megbabonázta a BME büntetőrúgóit, két rúgást is megfogott, egyet pedig a kapufa hárított, így az ELTE-BEAC együttese története során első alkalommal megnyerte a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Labdarúgó bajnokságot. A többi játékos dicsérete mellett a kapus nevét külön kiemeljük, Sajben Marcell van szó. A győzelem értékét tovább növeli, hogy szombaton a KEK döntőben éppen a BME ellen bukta el az aranycsatát, hamar sikerült visszavágniuk.

A csapatoknak szóló elismeréseket és különdíjakat az egyetemek, a BLSZ és a MEFS vezetői adták át. Gratulálunk a döntőbe jutott csapatoknak, az ELTE-BEAC-nak pedig a győzelemhez!

Fotó: ELTE Online