Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Szép eredményeket ért el az NKE a jubileumi X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A csütörtöki KEK-et megnyitó konferenciát követően péntektől már a sporté volt a főszerep, az idei évben első alkalommal pedig csatlakozott a rendezvényhez helyszínként a Ludovika Aréna is. Az arénában pályára lépetett is férfi futsal csapatunk, akik hazai pályán jó teljesítményt nyújtva kvalifikálták magukat a szombati felsőházas rájátszásra.  Az első napon férfi kosárlabda csapatunk és női röplabda csapatunk is megkezdte szereplését, igen biztató eredményekkel, amik a szombati napon tetőztek igazán.

Férfi kosarasaink lépésről-lépésre haladtak a győzelem felé, a döntőben pedig a SOTE elleni szenzációs játékkal tették fel a koronát a két napos teljesítményre, és elhódították a KEK serleget.

Női röplabdázóink szintén kiegyensúlyozott teljesítményt produkáltak, melynek eredményeként dobogós helyre is volt esélyük, végül ezüstérmet szereztek a lányok, a végső győzelemhez egy kis szerencse hiányzott csupán. Férfi futsal csapatunk a legjobb 16 között könnyedén vették az akadályt, azonban a negyeddöntőben a címvédő BME-vel kerültek szembe. Rendkívül taktikus játékot mutattak be hallgatóink, sajnos ennek ellenére 1-0-ás vereséget szenvedtek a későbbi győztes ellen.

Minden csapatunknak gratulálunk az elért teljesítményhez!

Borítókép: ELTE BEAC


Címkék: Ludovika Aréna KEK